Διέκοψαν ταινία και δεν έδειξαν τη συνέχεια στη ΝΕΤ!

Για να μεταδώσουν την ομιλία Παπανδρέου

Διέκοψαν ταινία και δεν έδειξαν τη συνέχεια στη ΝΕΤ!

Αν έτυχε χθες να παρακολουθείτε τη ΝΕΤ, θα διαπιστώσατε ότι διέκοψε το πρόγραμμά της στις 7.45μμ προκειμένου να μεταδώσει ζωντανά την ομιλία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, στην επέτειο των 36 χρόνων από την ίδρυσή του. Ουδέν μεμπτόν μέχρι εδώ. Αν όμως ήσασταν τηλεθεατής της ελληνικής ταινίας «Ο δραπέτης» που προηγήθηκε, με την Έλενα Ναθαναήλ και τον Σπύρο Φωκά στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, μάλλον δοκιμάσατε μιαν απρόσμενη έκπληξη. Και το πιο ενδιαφέρον είναι ότι είναι πιθανότερο να ήσασταν τηλεθεατής της ταινίας παρά της ομιλίας, αν κρίνουμε τουλάχιστον από τις τηλεθεάσεις.

Η ταινία ξεκίνησε να προβάλλεται κανονικά μετά το απογευματινό δελτίο, περίπου στις 6.45μμ. Γύρω στις 7.45μμ διεκόπη η προβολή της για να υπάρξει σύνδεση με το Φάληρο και να μεταδοθεί live η ομιλία Παπανδρέου. Η μετάδοση ολοκληρώθηκε στις 8.45 το βράδυ, δηλαδή ένα τέταρτο πριν ξεκινήσει το κεντρικό δελτίο. Στη ΝΕΤ, λοιπόν, μάλλον ξέχασαν ότι είχαν ξεκινήσει την προβολή μιας ταινίας. Έβαλαν έτσι για να καλύψουν το δεκάλεπτο ένα παλιό μίνι ντοκιμαντέρ για τη Μελίνα Μερκούρη και τον Μάνο Χατζηδάκι και ξεκίνησαν τις ειδήσεις. Και φυσικά, όποιος έβλεπε την ταινία, δεν έμαθε ποτέ τη συνέχεια και το τέλος της.

Η πλάκα είναι ότι η ελληνική ταινία σημείωσε τηλεθέαση μεγαλύτερη από την ομιλία του Παπανδρέου. Έφτασε μέχρι και 6,6% την ώρα της διακοπής, ενώ η ομιλία Παπανδρέου κατέβασε το ποσοστό του lead in αρχικά στο 5,9% (7.45μμ-8μμ) και στο αμέσως επόμενο τέταρτο στο 3,4% (8μμ-8.15μμ). Στη συνέχεια ανέβηκε λίγο στα 3,9% και 5,6% αλλά δεν έφτασε ποτέ στο 6% που είχε η ταινία. Μάλλον περισσότεροι ήταν εκείνοι οι τηλεθεατές της ΝΕΤ που ενδιαφέρονταν για το έργο που πρόβαλε η κρατική τηλεόραση σε σχέση με εκείνους που ήθελαν να ακούσουν τον Γ. Παπανδρέου να μιλάει για το έργο του ΠΑΣΟΚ.

Βέβαια, η ομιλία του πρωθυπουργού δεν ήταν κάτι εντελώς έκτακτο, ξαφνικό και απρογραμμάτιστο. Όλοι ξέραμε ότι υπάρχει ομιλία και στην ΕΡΤ ήξεραν πολύ καλά ότι θα έπρεπε να την καλύψουν ζωντανά. Το λάθος λοιπόν είναι που ξεκίνησαν πιο πριν μια ταινία, αν και γνώριζαν ότι υπήρχε σοβαρή πιθανότητα να μην τελειώσει αυτή ποτέ.

Αλλά τι να πει κανείς; Τα όσα ��ίνονται αυτήν την περίοδο στην ΕΡΤ, με τα όποια στελέχη της γνωρίζουν από τηλεόραση να αποχωρούν το ένα μετά το άλλο, οδηγούν και σε τέτοια αποτελέσματα...

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top