Η αληθινή ιστορία που κρύβεται πίσω από το «Νησί»

Συγκλονιστική μαρτυρία

Η αληθινή ιστορία που κρύβεται πίσω από το «Νησί»

Η πρεμιέρα της σειράς Το Νησί και η άγνωστη, στον πολύ κόσμο, ιστορία της Σπιναλόγκας, καθήλωσε το τηλεοπτικό κοινό.


Ρόλο-κλειδί στη συγγραφή του βιβλίου, στο οποίο βασίζεται το σίριαλ, είχε παίξει ένας ηλικιωμένος, o Mανώλης Φουντουλάκης που χτυπήθηκε από τη νόσο και έζησε για αρκετό διάστημα στο νησί.


Πολύ πριν το «Νησί» γίνει θέμα συζήτησης σχεδόν σε κάθε σπίτι, ο Σταύρος Θεοδωράκης συνάντησε στη Σπιναλόγκα τον άνθρωπο που διηγήθηκε τις ιστορίες, τους φόβους, τους πόνους αλλά και τις χαρές που έζησαν εκεί όλοι οι νοσούντες.


«Και παιδιά κάναμε και γάμους είχαμε και γλέντια…» ανέφερε ο Μανώλης Φουντουλάκης. Σημειώνεται ότι τους απαγορευόταν κανονικά να συνευρίσκονται ερωτικά και να κάνουν παιδιά…«Μα ποιος μπορούσε να σταματήσει δύο νέους που το αίμα τους χώχλαζε;» διευκρινίζει.


«Τους φέρνανε στην Σπιναλόγκα θέλανε δε θέλανε. Οι περισσότεροι από αυτούς ήρθαν με χειροπέδες» προσθέτει με συγκίνηση.


«Τον άρρωστο τον θεωρούσαν εγκληματία» λέει ο Μανώλης Φουντουλάκης που ήταν ο οδηγός της συγγραφέως Βικτώριας Χίσλοπ στα κρυφά μονοπάτια της ψυχής όσων έζησαν στο νησί.

Ο ίδιος μεταφέρθηκε στη Σπιναλόγκα το 1949 μόλις στα 26 του και όσα εμείς βλέπουμε από τις τηλεοράσεις καθισμένοι αναπαυτικά στους καναπέδες μας εκείνος τα έζησε.


Η ιστορία της ζωής του μοιάζει πολύ με αυτή της Λενιώς και του Γιώργη… Η γυναίκα του τον είδε να περνά απέναντι και να τους χωρίζει πια μια θάλασσα.

Τα πρώτα χρόνια της ασθένειας του όπως ο ίδιος λέει ήταν βασανιστικά. Εκτός από το πόνο του σώματος είχε να παλέψει με το αίσθημα της έλλειψης, της απάνθρωπης στέρησης της οικογένειάς του. Τρία χρόνια μετά έγινε καλά. Έκανε μία κόρη με τη γυναίκα του και άρχισαν ξανά τη ζωή τους από την αρχή.

Η αρρώστια όμως τον χτύπησε και πάλι, είκοσι χρόνια μετά… Χειροτέρευε μέρα με τη μέρα αλλά στην κόρη του που τότε έδινε εξετάσεις για τη νομική δεν έλεγε τίποτα. Τελικά κατάφερε να νικήσει οριστικά την ασθένεια. Όμως έχασε τη γυναίκα του κι έμεινε μόνος με την κόρη του…


Δείτε το βίντεο.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top