Γιατί ο Γιώργος Καπουτζίδης έγινε «κλέφτης»;

Ολες οι λεπτομέρειες για το νέο του... εγχείρημα

Γιατί ο Γιώργος Καπουτζίδης έγινε «κλέφτης»;

Ο Γιώργος Καπουτζίδης είναι γνωστός για την ευρηματικότητα, το χιούμορ και το ταλέντο του. Είναι γνωστό ότι τολμά να κάνει πρωτότυπα βήματα στον καλλιτεχνικό χώρο και μέχρι τώρα το ένστικτό του (σε συνδυασμό φυσικά με τις ικανότητές του) δεν τον έχει διαψεύσει. Αλάνθαστο περιμένει να του «βγει» το κριτήριό του και στην παράσταση «Φωνάζει ο κλέφτης» που ανεβάζει από τις 15 Οκτωβρίου στο θέατρο Ηβη. Μία παράσταση που αποτελεί διασκευή της ταινίας της δεκαετίας του ’60 που άφησε εποχή, με πρωταγωνιστές τον Ντίνο Ηλιόπουλο, τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο και την Ρένα Βλαχοπούλου. Στους αντίστοιχους ρόλους πρωταγωνιστούν Γιώργος Καπουτζίδης, Τάσος Κωστής και Ελισάβετ Κωνσταντινίδου.

Με αφορμή αυτήν την παράσταση λοιπόν, ο σεναριογράφος και πλέον πρωταγωνιστής του έργου μίλησε στον Τύπο της κυριακής για το πόσο επίκαιρο είναι το σενάριο της ταινίας που γίνεται και θεατρικό έργο. Μιας ταινίας που αν και γυρίστηκε πριν από 40 χρόνια, είναι σα να γράφτηκε σήμερα, καθώς αναδεικνύει την σχέση κομπίνας-πολιτικής. «Πολιτική δεν πρέπει να σημαίνει κομπίνα. Όμως, όλοι έχουμε βολευτεί με το ότι η πλειοψηφία των πολιτών δεν είναι έντιμη. Γιατί, όταν ζητάμε ένα ρουσφέτι, αυτομάτως, γινόμαστε μέρος της κομπίνας-πολιτικής. Η κομπίνα είναι μέσα μας».

Αν φώναζε στους κλέφτες των ημερών μας θα τους έλεγε ένα πράγμα: «Να γυρίσουν τα κλεμμένα πίσω. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου το πώς θα ζήσουν. Το δικό τους πρόβλημα έχει τώρα μεταφερθεί σε χιλιάδες άλλους. Υπάρχουν γύρω μας άνθρωποι χωρίς δουλειά, χωρίς καμία προοπτική, που δεν φταίνε σε τίποτα. Και εάν φταίνε σε κάτι, είναι που ανέχτηκαν αυτήν την κατάσταση. Αυτή είναι η δική μας ενοχή. Όμως, η τιμωρία που μας επιβάλλεται είναι πολύ μεγαλύτερη του αδικήματός μας».

«Τι θεωρείς χειρότερο; Την κλεψιά ή το θράσος και την αλαζονεία του κλέφτη;», ρωτήθηκε ο Γιώργος Καπουτζίδης. «Το θράσος του κλέφτη ναι, είναι ανεξάντλητο, αλλά θεωρώ πως η κλοπή είναι χειρότερη. Το θράσος με κάποιον τρόπο αντιμετωπίζεται, η κλοπή όμως; Κανείς δεν πήγε στην φυλακή επειδή ήταν θρασύς. Πήγε επειδή ήταν κλέφτης».

Ο Γιώργος Καπουτζίδης αναφέρθηκε και σε πιο προσωπικά στοιχεία του χαρακτήρα του, όπως για παράδειγμα στο εάν αισθάνεται σταρ. «Σταρ είμαι μόνο στην παρέα μου», είπε χαρακτηριστικά. Θα τον ενδιέφερε, δε, κάποια στιγμή να γράψει και για τον κινηματογράφο και ήδη όπως είπε εργάζεται επάνω σε μία ιδέα.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top