Σε σκάνδαλο κατασκοπείας ΜΜΕ η γυναίκα του γάλλου πρώην υπουργού Εξωτερικών

Δεν κουνιέται από την θέση της η Οκρέντ

Σε σκάνδαλο κατασκοπείας ΜΜΕ η γυναίκα του γάλλου πρώην υπουργού Εξωτερικών

Αυτό το έχετε ξανακούσει; Να σε διώχνουν και να μην φεύγεις; Η Κρίστιν Οκρέντ, η «βασίλισσα» του France 24 δεν «σηκώνεται» από την καρέκλα της γενικής διευθύντριας, παρόλο που το 85% των δημοσιογράφων του καναλιού ψήφισαν εναντίον της, υποστηρίζοντας τον προϊστάμενό της!

Η Οκρέντ, σύζυγος του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Μπερνάρ Κουσνέρ, κατηγορείται ότι δημιούργησε με μια ομάδα προσώπων δίκτυο κατασκοπείας μέσα στην AEF (κοινοπραξία μέσω ενημέρωσης που περιλαμβάνει το Radio France International, France 24, TV5 Monde), την οποία η κυβέρνηση θέλει να μετατρέψει σε γαλλικό CNN.

Η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας τον Οκτώβριο, όταν η εφημερίδα «Le Canard Enchaine» δημοσίευσε πληροφορίες για οικονομικές δυσχέρειες στην AEF.

Ο διευθύνων σύμβουλος της κοινοπραξίας διέταξε εσωτερική έρευνα, κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι όλα τα εμπιστευτικά δεδομένα της εταιρίας είχαν αντιγραφεί παράνομα από έναν συνεργάτη της AEF, που ήταν και προσωπικός φίλος της κ. Οκρέντ.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, βρέθηκαν 2 εκατ. φάκελοι της AEF σε υπολογιστή στενής φίλης της.

Η ίδια πάντως αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή και δεν πτοήθηκε ούτε όταν 15 κορυφαία στελέχη του καναλιού είπαν ότι δεν συμμετέχουν πλέον σε συναντήσεις μαζί της, ούτε όταν το 85% των δημοσιογράφων ζή��ησε να αποχωρήσει από το κανάλι. «Δεν αποφασίζουν οι γενικές συνελεύσεις ποιος θα απολυθεί», είπε κατηγορηματικά!

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top