«Κάποιοι βγάζουν το ψωμί τους βρίζοντας την ΕΡΤ»

Ο Λάμπης Ταγματάρχης αποκαλύπτει τα πάντα για την ΕΡΤ

«Κάποιοι βγάζουν το ψωμί τους βρίζοντας την ΕΡΤ»

«Έχω την ελαφρά υποψία πως πολλοί θα ήθελαν να τα παρατήσω και να φύγω. Δεν θα τους κάνω την χάρη. Ήρθα και θα μείνω να το παλέψω μέχρι εκεί που δεν πάει. Τις πρώτες ημέρες που ήλθα εδώ, ένιωθα πως η ΕΡΤ είναι ένα υπερωκεάνιο που το έχουν τσιμεντάρει γύρω γύρω, είναι ακίνητο κι εγώ προσπαθώ να το κουνήσω με τα χέρια μου. Το θέμα μου λοιπόν είναι πρωτίστως, «πώς θα κινηθεί;» Υπάρχουν άνθρωποι που έρχονται και μου λένε: «Δώσε μας δουλειά να κάνουμε». Και αυτό θα κάνω. Υπήρχαν άνθρωποι που δεν δούλευαν γιατί δεν τους είχαν δώσει αντικείμενο! Να τρελαίνεσαι δηλαδή!», δήλωσε ο Λάμπης Ταγματάρχης που εδώ και λίγους μήνες κρατά τα «ηνία» της ΕΡΤ.

Τονίζοντας επανειλημμένα ότι δεν έχει δεχθεί καμία κυβερνητική παρέμβαση όσο βρίσκεται στο τιμόνι της ΕΡΤ, ο Λάμπης Ταγματάρχης αναφέρει ότι η Κρατική τηλεόραση δεν έχει μόνο αρνητικά στοιχεία. «Καταλαβαίνω πως υπάρχουν άνθρωποι που βρίζουν την ΕΡΤ κι απ’αυτό βγάζουν το ψωμί ή το παντεσπάνι τους. Και αναφέρομαι στους λίγους καθ’ έξιν και κατ’ επάγγελμα υβριστές. Αυτούς που σε οτιδήποτε γίνεται στην ΕΡΤ, βλέπουν μόνο την αρνητική πλευρά. Γι’ αυτό και θεωρώ ως επιτομή του λαϊκισμού πρακτικές κάποιων που βγήκαν σε εκπομπή κοροϊδεύοντας την Eurovision, όταν πριν από τρία χρόνια παρουσίαζαν οι ίδιοι τον διαγωνισμό και πληρώνονταν αδρά από τον Κρατικό κορβανά! Και λέω «πώς είναι δυνατόν εκεί που έτρωγες να φτύνεις; Εσύ τι είσαι; Έχεις δώσει τα δείγματα που σου επιτρέπουν να κάνεις κριτική αφ’ υψηλού σε μια κυρία που το κάνει αυτό για πρώτη φορά στην ζωή της;» Και να ήταν μόνο αυτό; Βρίσκει η ΕΡΤ μια χορηγία; Την καταγγέλλουμε! Δεν βρίσκει λεφτά η ΕΡΤ; Πάλι την καταγγέλλουμε! Ασε που ανακαλύπτουν παντού σκάνδαλα και όλη αυτή η σκανδαλολαγνεία σε σχέση με την ΕΡΤ, κάνει τους ανθρώπους εδώ μέσα να σκέφτονται «σιγά που θα βάλω την υπογραφή μου. Γιατί; Για να με πάνε μετά στον εισαγγελέα και να με διασύρουν;»

«Τα ιδιωτικά κανάλια δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα από την δημόσια τηλεόραση, γιατί οι ρόλοι είναι απολύτως διακριτοί», δήλωσε ο κος Ταγματάρχης. Και πρόσθεσε: «Εμείς δεν κάνουμε ούτε ΣΕΦ, ούτε Dancing, ούτε Big Brother. Ο ρόλος της δημόσιας τηλεόρασης είναι να κρατά ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας με όλο τον κόσμο, να εκφράζει όλο τον κόσμο. Από τα πλέον πλειοψηφικά ρεύματα εως τις ελαχιστότατες μειοψηφίες. Γιατί ο Έλληνας πολίτης δεν πληρώνει την ΕΡΤ για να αγοράζει μια από τα ίδια, αλλά για να έχει μια λύση εναλλακτική, την δική του τηλεόραση, να νιώσει ότι είναι μέρος της. Κάτι διαφορετικό τέλος πάντων, σε αυτήν την ομογενοποιημένη σχεδόν αγορά».

Εχοντας να διαχειριστεί προϋπολογισμό 300 εκατομμύρια και 4.000 άτομα προσωπικό, ��δωσε την δική του απάντηση σε ό, τι αφορά τους λόγους που πήγε στην ΕΡΤ, αλλά και τις καθημερινές δυσκολίες της Δημόσιας τηλεόρασης. «Είχα βαρεθεί να ακούω την καραμέλα –τι κάνουν αυτοί οι τεμπέληδες και οι άχρηστοι εκεί στην ΕΡΤ; Αυτό με ιντιγκάρισε. Αν είσαι μάγκας, έλα και φτιάξ’το». (Πηγή: Down Town)

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top