O Ιθαγενής «κοκαλέρο» που έγινε πρόεδρος στη Βολιβία στο νέο βιβλίο του δημοσιογράφου Ι. Πιπίνη

Προέκυψε και ένα πολύ ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ

Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Ιάσονας Πιπίνης ταξίδεψε στην Βολιβία, και συνάντησε τον Έβο Μοράλες, έναν πάμφτωχο ιθαγενή που κατάφερε να εκλεγεί πρόεδρος της χώρας το 2006. Από αυτήν την συνάντηση προέκυψε ένα πολύ ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ και ένα εξίσου ενδιαφέρον βιβλίο, για μία μεγάλη, αλλά άγνωστη εν πολλοίς στους Έλληνες χώρα.


Ο 57χρονος Έβο Μοράλες, ένας αυτόχθονας Ινδιάνος της Βολιβίας που μεγάλωσε σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας και αναδείχτηκε μέσα από το συνδικαλιστικό κίνημα των καλλιεργητών φύλλων κόκας, διανύει την τρίτη του θητεία στο τιμόνι της χώρας.

«Ήτανε πολιτικός φίλος του Ούγκο Τσάβες και ήταν κάτι σαν τον άξονα του κακού στη Λατινική Αμερική. Εφάρμοσε μία πολιτική που ναι μεν εντάσσεται σ΄αυτό που λέμε ποπουλισμός στη Λατινική Αμερική, ωστόσο διαφοροποιείται αρκετά», δήλωσε ο κ. Πιπίνης.

Η Βολιβία είναι μία ορεινή ηπειρωτική χώρα στις Άνδεις η οποία αποτελούσε κάποτε τμήμα της αυτοκρατορίας των Ίνκας. Είναι η πατρίδα του διάσημου λατινοαμερικανού επαναστάτη Σίμονα Μπολιβάρ και διαθέτει το 70% των αποθεμάτων λιθίου σε όλον τον κόσμο. Η πρωτεύουσα Λα Πας βρίσκεται χτισμένη σε υψόμετρο 3.632 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας και έχει 1,250.000 κατοίκους.

Το βιβλίο του Ιάσονα Πιπίνη για την πολιτική διαδρομή και τη ζωή του Μοράλες, του πρώτου ιθαγενούς προέδρου σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική, παρουσιάστηκε πριν από λίγες ημέρες σε κεντρικό βιβλιοπωλείο της Αθήνας.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top