Η ζοφερή πρόβλεψη της Τρέμη για τις τηλεοπ��ικές άδειες - Τι είπε για την Τσικρίκα

Ο προβληματισμός της δημοσιογράφου για το μέλλον της ελληνικής τηλεόρασης

​Με μελανά χρώματα περιέγραψε η Όλγα Τρέμη το μέλλον της ελληνικής τηλεόρασης μετά το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, επισημαίνοντας ότι θα υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις, τόσο στο περιεχόμενο, όσο και στους εργαζόμενους, αλλά και στα κανάλια ως επιχειρήσεις. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ερώτηση της δημοσιογράφου του Alpha, Ευαγγελίας Τσικρίκα, που προκάλεσε αίσθηση κατά τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

«Εύχομαι να κάνω λάθος, αλλά κινδυνεύουμε…»

«Γιατί να είναι τέσσερις οι άδειες; Δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο αυτό! Τον αριθμό τον ρυθμίζει η αγορά, όχι οι κυβερνήσεις. Τόσο απλό!», ανέφερε η καταξιωμένη δημοσιογράφος και συνέχισε: «σε καμία ε��εύθερη οικονομία δεν ρυθμίζει κανείς από την κυβέρνηση πόσες άδειες θα δοθούν. Πουθενά στον πολιτισμένο και δημοκρατικό κόσμο εννοώ. Δεν ξέρω πώς τους ήρθε να είναι τέσσερις, δεν έχω πάρει απάντηση».

Σχολιάζοντας το επιχείρημα της κυβέρνησης, ότι η δημοπρασία απέφερε χρήματα στα δημόσια ταμεία, η Όλγα Τρέμη επεσήμανε πως «αυτό με το τίμημα με διχάζει. Από την μία λέω “ωραία, να που βρέθηκαν λεφτά για να δοθούν σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη και δεν περισσεύουν από τον κρατικό προϋπολογισμό και δεν θα προέλθουν από πρόσθετη φορολόγηση”. Από την άλλη, όμως, δημιουργείται μια προβληματική γενιά επιχειρήσεων στο χώρο των media, με ό,τι αυτό σημαίνει».

«Δεν ξέρουμε ποιες από αυτές τις επιχειρήσεις θα μακροημερεύσουν. Εγώ εύχομαι όλες. Αλλά, όταν ξεκινούν με ένα τόσο μεγάλο βάρος, δεν ξέρω πόσο μακριά μπορεί να πάει. Αν δημιουργείς προβληματικές επιχειρήσεις, το ένα ζήτημα είναι σε τι βάθος χρόνος θα μπορούν να παρέχουν θέσεις εργασίας και το άλλο ζήτημα είναι τι ποιότητα θα έχουν αυτές οι θέσεις οι εργασίας», συνέχισε η ίδια και δεν έκρυψε τον προβληματισμό της: «όταν έχουν δώσει παραπάνω λεφτά από αυτά που αντέχεις ή αυτά που πρέπει να αποσβέσεις, από κάπου πρέπει να τα βγάλουν. Κατά τη γνώμη μου, θα τα βγάλουν από την ποιότητα εργασίας και από τις παραγωγές. Εύχομαι να κάνω λάθος, αλλά κινδυνεύουμε να έχουμε πολύ πιο κακοπληρωμένος και σε μεσαιωνικού τύπου συνθήκες εργασίας εργαζόμενους -για όσους καταφέρουν να βρουν δουλειά, γιατί ��ίγουρα θα έχουμε αρκετούς ανέργους- και χαμηλής ποιότητας παραγωγές και, άρα χαμηλής ποιότητας τηλεόραση. Άρα, τι κάνουμε; Δεν ξέρω! Εύχομαι να κάνω λάθος, αλλά έτσι όπως το βλέπω, αυτά με ανησυχούν και οφείλω να τα πω δημόσια».

«Τσικρίκα power!»

Σχολιάζοντας την ερώτηση της δημοσιογράφου Ευαγγελίας Τσικρίκα που έκανε τον Αλέξη Τσίπρα να ενοχληθεί, αλλά και να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις με την απάντησή του, η Όλγα Τρέμη απέδωσε τα εύσημα στη δημοσιογράφο και εξήγησε το λόγο για τον οποίο η ερώτησή της συγκέντρωσε το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης.

«Είχαμε μία συνάδελφο που καθόταν απέναντι από τον πρωθυπουργό -δεν έχει σημασία αν ήταν ο Αλέξης Τσίπρας, θα μπορούσε να ήταν ο οποιοσδήποτε- και του είπε μερικές πολύ σκληρές αλήθειες με ένα τρόπο που δεν θα μπορούσε να τις πει κανένας άλλος εκτός από έναν απλό εργαζόμενο. Δεν είναι το ίδιο πράγμα να σου λέει επιχειρήματα κάποιος που δεν είναι μέσα στο πρόβλημα και να σου τα λέει ένας απλός εργαζόμενος ο οποίος βιώνει το πρόβλημα», ανέφερε.

Και η δημοσιογράφος συνέχισε: «μίλησε ανθρώπινα, ουσιαστικά, με συγκινησιακή φόρτιση χωρίς να υπερβάλλει και είπε τα πράγματα με το όνομά τους. Αυτό το γεγονός αποδόμησε, σε ένα βαθμό, το κυβερνητικό επιχείρημα. Γιατί το αποδόμησε; Γιατί, σε επίπεδο κοινής γνώμης, πολύ πιο εύκολα ταυτίζεται κάποιος με μία εργαζόμενη που βιώνει το φάσμα της ανεργίας αναιτίως, παρά όταν έχει απέναντί του π.χ. έναν καναλάρχη που λέει τα επιχειρήματά του. Νομίζω ήταν μια ρωγμή, ίσως βρεθεί η πολιτική σιλικόνη που θα την κλείσει, δεν ξέρω, αλλά ήταν ρωγμή και γι’ αυτό το λόγο συζητήθηκε τόσο πολύ».

Δείτε στο βίντεο απόσπασμα από τα όσα είπε η Όλγα Τρέμη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top