Τηλεοπτικές άδειες: Οι πρώτες δηλώσεις των εκπροσώπων των υποψηφίων μετά τη δημοπρασία

Τι είπαν για την μαραθώνια διαδικασία- Πρώτη ανάρτηση: 02/09/2016 03:34

Εμφανώς καταβεβλημένοι από την περίπου 70 ωρών διαδικασία και τις πρωτόγνωρες συνθήκες που βίωσαν, βγήκαν από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης οι εκπρόσωποι τον επιχειρηματικών σχημάτων, μετά την ολοκλήρωση της δημοπρασίας.

Οι δηλώσεις που έγιναν (με τη σειρά εξόδου από το κτίριο):

Κώστας Κιμπουρόπουλος (ΣΚΑΙ): «Η διαδικασία ήταν χιτσκοκική. Κάθε σενάριο που μπορείτε να φανταστείτε, έχει ξεπεραστεί. Ο ΣΚΑΙ διεκδίκησε από την πρώτη στιγμή και ανακηρύχθηκε υπερθεματιστής στην πρώτη άδεια και κατάφερε να έχει την μικρότερη τιμή από όλους… Εμείς δεν διεκδικήσαμε μια άδεια. Διεκδικήσαμε και ήρθαμε να δι��πραγματευτούμε λύτρα για άρση της ομηρίας και συνέχιση της λει��ουργίας ενός ανεξάρτητου μέσου, που έχει γράψει τη δική του ιστορία και θα συνεχίσει να την γράφει».

Ιβάν Σαββίδης (DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED): «Ήταν πρωτότυπη η διαδικασία, αλλά οργανώθηκε με άσχημο τρόπο. Θύμιζε κάπως φυλακή και κάναμε αστεία ότι είμαστε οι μοναδικοί που κλείστηκαν 60 ώρες μέσα σε έναν χώρο χωρίς απόφαση εισαγγελέα και τουαλέτα με αστυνομικό πηγαίναμε… Τα ποσά ήταν εξωφρενικά. Στην τελευταία φάση κατέθεσα μηδενικό ποσό! Είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα μπούμε στα media. Η κυβέρνηση στεναχώρησε τους σκεπτικιστές. Οι συμμετέχοντες απέδειξαν πως είναι έτοιμοι να πληρώσουν. Στεναχωρήθηκα που ο Αλαφούζος πλήρωσε λιγότερα απ' όλους».

Κάρολος Αλκαλάι (ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - N.T.V.): «Καλύτερα θα ήταν αυτή η διαδικασία να είχε γίνει αφού αποφανθεί η Δικαιοσύνη για όλα όσα εκκρεμούνε. Ο καθένας το προσέγγισε όπως νόμιζε. Εμένα μου έκανε εντύπωση το ύψος των ποσών. Είχαμε φανταστεί ότι θα πάει ψηλά, αλλά όχι σε αυτό το ύψος. Η διαδικασία νομίζω ήταν υπερβολική. Κατά την άποψη πολλών, η διαδικασία έπασχε από πάρα πολλά ζητήματα που θα ήταν καλύτερα να είχαν κριθεί πριν τον πλειστηριασμό. Θα κριθούν εκ των υστέρων και θα δούμε. Η εκτελεστική εξουσία ψηφίζει ένα Νόμο και αυτός που έχει την άποψη ότι ο Νόμος πάσχει, προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κι εκείνη αποφασίζει. Αυτό θα γίνει τους επόμενους ένα – δύο μήνες, οπότε θα το δούμε εκ των υστέρων. Αύριο πάμε να κάνουμε τη δουλειά μας… Καλό ξημέρωμα!».

Οι εκπρόσωποι των υπολοίπων επιχειρηματικών σχημάτων αποχώρησαν χωρίς να κάνουν δηλώσεις.

Δείτε στο βίντεο τις πρώτες δηλώσεις μετά τη δημοπρασία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε Αλαφούζο - Μαρινάκη - Καλογρίτσα - Κυριακού οι τηλεοπτικές άδειες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top