Εκτός διαγωνισμού για τις άδειες το Epsilon – Δεκτή η εγγυητική του Καλογρίτσα

Οκτώ οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό αδειοδότησης των καναλιών / πρώτη ανάρτηση: 29-08-2016, 20:31

Ανατροπή της τελευταίας στιγμής στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες: μετά το θέμα που προέκυψε με τις εγγυητικές επιστολές των κ.κ. Βρυώνη και Καλογρίτσα, αποφασίστηκε να τεθεί εκτός το κανάλι Epsilon του κ. Βρυώνη, ενώ κανονικά συνεχίζει ο κ. Καλογρίτσας.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, οι εκπρόσωποι του Ιωάννη Καλογρίτσα κατέθεσαν την εγγυητική επιστολή 40 λεπτά μετά τις 15:00 της Δευτέρας οπότε και έκλεινε το Πρωτόκολλο. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι χαρακτήρισαν σκανδαλώδη την πολιτική απόφαση να παραμείνει ανοικτό το Πρωτόκολλο προκειμένου να κατατεθεί η εν λόγω εγγυητική, καθώς είχε τονιστεί σε όλους από την Επιτροπή ότι μέχρι τις 15:00 θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, ενώ θεωρούν ότι ο επιχειρηματίας Καλογρίτσας δεν μπορεί να λάβει μέρος στην δημοπρασία αφού κατέθεσε εκπρόθεσμα την εγγυητική επιστολή.

Παράλληλα, μείζον θέμα προέκυψε με την εγγυητική επιστολή που κατέθεσε η πλευρά Βρυώνη, καθώς προερχόταν από άγνωστη τράπεζα του Χονγκ Κονγκ και έχει προθεσμία 36 ημερών, αντί για ένα χρόνο.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, η εγγυητική επιστολή του κ. Καλογρίτσα έγινε δεκτή, με το σκεπτικό ότι, με βάση όσα αναφέρει η προκήρυξη του διαγωνισμού, μπορούσε να υποβληθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, παρά το ότι η Επιτροπή είχε τονίζει πως η διαδικασία πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τις 15:00.

Η εγγυητική επιστολή του κ. Βρυώνη δεν έγινε δεκτή καθώς κρίθηκε εκτός προδιαγραφών, επειδή δεν δέσμευσε τα χρήματα για ένα χρόνο, όπως ορίζει η προκήρυξη, αλλά για 36 ημέρες.

Διαβάστε τη σχετική απόφαση όπως αναρτήθηκε στην Διαύγεια:diaugeia.pdfdiaugeia.pdf

Δείτε το σχετικό βίντεο από το κεντρικό δελτίο του Star

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«ΒΟΜΒΑ»: Δεκτή η εγγυητική Καλογρίτσα για τις τηλεοπτικές άδειες παρά την καθυστέρηση

Αποκλειστικές ΦΩΤΟ Star: Τα ράντζα στην πρόβα για τις τηλεοπτικές άδειες και το... λάδι!

Σπίρτζης στην Βουλή: Έχω σχέσεις με τον γιο του Καλογρίτσα!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top