Αποκλειστικές ΦΩΤΟ Star: Τα ρ��ντζα στην πρόβα για τις τηλεοπτικές άδειες και το... λάδι!

Φρούριο το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας / Πρώτη ανάρτηση: 29/08/2016 12:01

Kι όμως αυτά τα ράντζα δεν είναι ούτε σε… νοσοκομείο, ούτε σε στρατώνα, ούτε σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, αλλά στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, όπου ήδη διεξάγεται η πρόβα τζενεράλε για την αυριανή δημοπρασία των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών.

Σε αυτά τα... κρεβάτια θα ξεκουραστούν οι εκπρόσωποι των καναλιών που συμμετέχουν στην μαραθώνια διαδικασία του διαγωνισμού.

20160829_112118.jpg
Όπως βλέπετε και στη φωτο του star.gr, τα «τσακάλια» που σχεδίασαν στο πόδι τον διαγωνισμό, έχουν εξασφαλίσει όλα τα… «κομφόρ» για τους συμμετέχοντες.

Πάνω στα μαύρα ράντζα υπάρχουν εκτός από μαξιλάρια και σεντόνια (σε πλαστική συσκευασία παρακαλώ!), πετσετούλες σε λευκό, γκρι και off black χρώμα. Eπίσης στο χώρο υπάρχουν ψυγειάκια με μπουκάλια νερού, χυμοί, αναψυκτικά αλλά και ισοτονικά ποτά!

20160829_132244_resized.jpg20160829_132256_resized.jpg

Τέτοια φιλο��ενία ούτε σε... πεντάστερο ξενοδοχείο!

Φάε... λάδι!

Αυτή η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι περιορίζει δραστικά τις τηλεοπτικές άδειες για να βάλει τάξη στο χώρο των μέσων ενημέρωσης και για να στείλει σπίτι τους όσους χρησιμοποιούν τα κανάλια προκειμένου να εξυπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα. Κοντολογίς, η κυβέρνηση αυτή θέλει να περιορίσει τις πρακτικές "λαδώματος" στα κανάλια. Άραγε το μπουκάλι με το λάδι πάνω στον πάγκο είναι ύποπτο ή όχι;

20160829_150639_resized.jpg

Φρούριο το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας

Την ίδια ώρα το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας θυμίζει απόρθητο κάστρο.

Η τροχαία Καλλιθέας έχει απαγορεύσει την στάση και την στάθμευση των αυτοκινήτων γύρω από το κτίριο, μέχρι δύο στενά πιο πάνω, ενώ μέσα βρίσκονται μόνοι οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ.

Τα τηλεοπτικά συνεργεία των υπόλοιπων καναλιών βρίσκονται απ’ έξω, όπως βλέπετε στην παρακάτω φωτο που εξασφάλισε το star.gr.

20160829_132840_resized.jpg

Στην τελική ευθεία ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες

Στόχος της κυβέρνησης, όπως σας γράψαμε και νωρίτερα από το star.gr, είναι να είναι όλα έτοιμα αύριο το πρωί μετά την ολοκλήρωση της σημερινής πρόβας τζενεράλε.

Ήδη γνωρίζουμε ότι οι εκπρόσωποι του πρώτου καναλιού που θα μπουν στο κτίριο, το οποίο θα σφραγιστεί σήμερα, θα είναι του Ant1. Θα ακολουθούν ανά 10λεπτο οι εκπρόσωποι των υπολοίπων καναλιών. Αφού το κτίριο σφραγιστεί, κανένας εκτός των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό δεν θα έχει πρόσβαση στη ΓΓΕΕ, ενώ οι δημοσιογράφοι θα παραμείνουν αυστηρά εκτός του κτιρίου.

Καθόλη τη διάρκεια της διαδικασίας οι συμμετέχοντες θα παραμείνουν σε συγκεκριμένους χώρους και δεν θα επιτρέπεται η έξοδός τους παρά μόνο με συνοδεία. Επίσης, δεν θα τους επιτραπεί η χρήση προσωπικών υπολογιστών ή ασύρματων συσκευών. Στην αίθουσα των υποψηφίων θα βρίσκεται μόνο ο υπολογιστής με το ηλεκτρονικό σύστημα της δημοπρασίας και τα έντυπα για τις προσφορές και τις ενστάσεις.

Το έντυπο υλικό που θα επιβεβαιώνει τις προσφορές, θα μεταφέρεται μεταξύ Επιτροπής (η οποία θα είναι εγκατεστημένη στη μεγάλη κεντρική αίθουσα) και υποψηφίων (τα 5μελή επιτελεία των οποίων θα βρίσκονται σε ξεχωριστά δωμάτια και δεν θα επικοινωνούν μεταξύ τους) με καθορισμένους κλητήρες. Σε περίπτωση παραβίασης των όρων του διαγωνισμού θα αποκλείεται η εγγυητική επιστολή των 3 εκατ. ευρώ και αυτή θα καταπίπτει υπέρ του Δημοσίου.

Σε δύο φάσεις η δημοπρασία

Η δημοπράτηση της κάθε άδειας θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση, η πενταμελής Επιτροπή Διενέργειας του διαγ��νισμού (καθηγητές πανεπιστημίου, διδάκτορες και ανώτερα στελέχη της δημόσιας διοίκησης) αρχίζοντας από την τιμή εκκίνησης των 3 εκατ. ευρώ θα αυξάνει το τίμημα κατά 500.000 ευρώ. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα είτε να αποδεχθούν τη νέα τιμή είτε να παραμείνουν αδρανείς (αποσυρόμενοι από τη διεκδίκηση της συγκεκριμένης άδειας και διατηρώντας την ευχέρεια να διεκδικήσουν την επόμενη). Στη συνέχεια η επιτροπή θα αυξάνει το τίμημα κατά «βήματα» (και κατά την κρίση της με ανώτατο όριο τις 500.000 ευρώ) και η διαδικασία θα επαναληφθεί. Μετά την αποχώρηση των υπολοίπων συμμετεχόντων, έχοντας απομείνει μόνο δύο, η δημοπράτηση της άδειας θα περάσει στη δεύτερη της φάση. Σε αυτή τη φάση θα μιλούν μόνο οι δύο υποψήφιοι που θα καταθέσουν την τελική τους προσφορά σε κλειστό φάκελο. Σε περίπτωση ισόποσων προσφορών, θα επαναληφθεί η διαδικασία των κλειστών φακέλων και η άδεια θα απονεμηθεί στον πλειοδότη.

Σημειώνεται ότι οι προσφορές στη δημοπρασία είναι δεσμευτικές καθώς, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, το συγκεκριμένο στοιχείο θα λειτουργήσει υπέρ της μεγιστοποίησης του τιμήματος που θα εισπράξει το ελληνικό Δημόσιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναπάντητα τα βασικά ερωτήματα: 4 τηλεοπτικές άδειες; Και θεματικές; Πόσες; Πότε;

Η Επιτροπή για τις άδειες ομολογεί: Δεν υπάρχει διεθνής πιστοποί��ση του συστήματος δημοπρασίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top