Θολό το τοπίο για τις τηλεοπτικές άδειες-Η κυβέρνηση δεν δεσμεύεται για τον τελικό αριθμό

Η ανακοίνωση της ΕΙΤΗΣΕΕ

Συνεχίζει η κυβέρνηση να μη δεσμεύεται για τον τελικό αριθμό των αδειών που θα δοθούν, ενώ προχωρεί κανονικά στο διαγωνισμό για 4 άδειες γενικού περιεχομένου.

Κι αυτό παρά τις αλλεπάλληλες δηλώ��εις κυβερνητικών στελεχών ότι πρέπει να είναι γνωστός στους ενδιαφερόμενους ο αριθμός των αδειών (γενικών και θεματικών). Χαρακτηριστική άλλωστε είναι και η δήλωση του ίδιου του Νίκου Παππά.

Στην ερώτηση "αν θα υπάρξουν άδειες εθνικής εμβέλειας θεματικού περιεχομένου όπως ορίζει ο νόμος σας" , είχε απαντήσει στην εφημερίδα «Παρόν» στις 28 Φεβρουαρίου 2016: «Έχουν δίκιο όσοι έχουν σκοπό να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό. Πρέπει να γνωρίζουν ποιοι είναι οι όροι, σε ποια αγορά μπαίνουν και πόση θα είναι η διαφημιστική πίτα».

Νίκος Παππάς (7 Ιουνίου 2016): Ο αριθμός θα καθοριστεί μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού

Σήμερα όμως ο ίδιος ο υπουργός Επικρατείας, μετά από ερωτήσεις των δημοσιογράφων δεν έδωσε διευκρινήσεις.

«Θέμα αριθμού των αδειών μπορεί εγερθεί μόνο αν και εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία της δημοπρασίας επιτυχώς» ανέφερε ο κ. Παππάς.

Πώς σχολιάζει η ΕΙΤΗΣΕΕ τις δηλώσεις Παππά για το ενδεχόμενο να δοθεί και πέμπτη άδεια

Η ΕΙΤΗΣΕΕ επισημαίνει πως "ορθώς τα κυβερνητικά στελέχη στις συνεντεύξεις τους δηλώνουν ότι πρέπει να είναι γνωστός στους ενδιαφερόμενους ο αριθμός των αδειών (γενικές και θεματικές). Ωστόσο προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός χωρίς να έχουν γίνει ο�� σχετικές ανακοινώσεις, ενώ έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι μπορεί να δοθεί και πέμπτη γενική άδεια, πλην των θεματικών. Το ερώτημα που τίθεται είναι: Πώς μπορούν να συμμετάσχουν οι ενδιαφερόμενοι και τι τίμημα θα προσφέρουν αν δεν γνωρίζουν τον αριθμό αδειών;"

Πάντως με αυτό τον τρόπο η Ελλάδα θα γίνει η μοναδική χώρα στον κόσμο που οι συμμετέχοντες σε δημόσιο διαγωνισμό δεν θα γνωρίζουν την τελική αξία που θα έχουν τα αποκλειστικά δικαιώματα για τα οποία θα πληρώσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την έναρξη λειτουργίας του Μητρώου Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης ανακοίνωσε ο Παππάς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top