«Ποιοι αλλάζουν την ελληνική ύπαιθρο;»: Μεγάλη έρευνα του Star με την υπογραφή του Τ.Τέλλογλου

Την Τρίτη, 19 Απριλίου στις 24:00

Την Τρίτη 19 Απριλίου, στις 24:00, ο Τάσος Τέλλογλου θα μας παρουσιάσει την όγδοη εκπομπή έρευνας για την τηλεοπτική σεζόν 2015 - 2016.

Τον περασμένο Φεβρουάριο οι μεγάλες οδικές αρτηρίες έκλειναν από τα μπλόκα των αγροτών, παραλύοντας τη χώρα. Ανάμεσα στους αγρότες αυτούς υπήρχαν και εκατοντάδες νέοι παραγωγοί, που συμμετείχαν μεν στις κινητοποιήσεις, παρότι είχαν επιφυλάξεις σε σχέση με τα περισσότερα αιτήματα των συναδέλφων τους. Παράλληλα, έκλειναν συμφωνίες με μεγάλες βιομηχανίες για την παράδοση του προϊόντος τους και δοκίμαζαν καινούργιες καλλιέργειες, οι οποίες είτε επιβαρύνουν τη γη με λιγότερα λιπάσματα, είτε αποδίδουν μεγαλύτερο εισόδημα.

Η "μεγάλη έρευνα του STAR" επικεντρώθηκε ακριβώς σε αυτούς τους παραγωγούς. Μίλησε μαζί τους, όπως μίλησε και με τους πατεράδες τους, πολλοί από τους οποίους συμμετείχαν σε παλιούς χρεωκοπημένους συνεταιρισμούς και παίρνουν τώρα μέρος σε νεοσύστατες ομάδες, που ιδρύουν τα παιδιά τους.

Ο Τάσος Τέλλογλου ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα και συνάντησε τους ανθρώπους, που αλλάζουν το πρόσωπο της υπαίθρου. Κουβέντιασε με κτηνοτρόφους, που καταγράφουν στον υπολογιστή τους, σε πραγματικό χρόνο, τις αλλαγές στη συμπεριφορά των ζώων τους -τα ζώα είναι καλωδιωμένα!- κατορθώνοντας έτσι να αυξήσουν κατά πολύ την απόδοσή τους σε γάλα.

Όλοι αυτοί οι νέοι άνθρωποι υποστηρίζουν ότι για να ξεκινήσει πάλι παραγωγικά η Ελλάδα χρειάζονται ένα μικρότερο κράτος, που να βοηθάει τους παραγωγούς, γεωργική εκπαίδευση, στενότερη σχέση με τις αγορές και λιγότερες... επιδοτήσεις.

«Ποιοι αλλάζουν την ελληνική ύπαιθρο;»

Μεγάλη έρευνα του Star με την υπογραφή του Τάσου Τέλλογλου, την Τρίτη 19 Απριλίου στις 24:00.

Ρεπορτάζ: Τάσος Τέλλογλου, Λάζαρος Μπέλτσιος
Σκηνοθετική επιμέλεια: Θανάσης Μίλησης
Διεύθυνση παραγωγής: Νικολέττα Γιαννακοπούλου
Οργάνωση παραγωγής: Γιώργος Βενιός


Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top