«Έφυγε» στα 44 της η δημοσιογράφος Κατερίνα Γκίκα!

Έχασε την «μάχη» με τον καρκίνο η βραβευμένη κοινοβουλευτική συντάκτης του Star

«Έφυγε» στα 44 της η δημοσιογράφος Κατερίνα Γκίκα!

​Φτωχότερος είναι ο δημοσιογραφικός κόσμος από το πρωί της Παρασκευής, καθώς η Κατερίνα Γκίκα, η επί χρόνια κοινοβουλευτική συντάκτης του Star, άφησε την τελευταία της πνοή!

Η Κατερίνα «πάλευε» εδώ και περίπου 10 χρόνια με τον καρκίνο και δεν το έβαλε ποτέ κάτω, μέχρι που η ασθένεια την νίκησε, σε ηλικία 44 ετών και ενώ νοσηλευόταν, εδώ και μερικές ημέρες, σε νοσοκομείο των Αθηνών.

Η κηδεία θα γίνει αύριο, Σάββατο, στις 14:00, στην Κεστρίνη Ηγουμενίτσας. Μιας και η ίδια πάντα ήθελε να βοηθάει τους συνανθρώπους της, αντί στεφάνων, θα δοθούν χρήματα σε κάποιο ίδρυμα για τον καρκίνο, κατόπιν συνεννόησης με την οικογένειά της.

katt-thumb-large.jpg

Η δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, γεννήθηκε στην Ηγουμενίτσα το 1970. Από το 1987, ζούσε και εργαζόταν στην Αθήνα. Έκανε τα πρώτα της βήματα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Top Fm», ενώ από το 1996 κάλυπτε το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ για το Star Channel, από το 2000 είχε καθημερινή στήλη με πολιτικά σχόλια στην εφημερίδα «Espresso» και ήταν ιδρυτικό μέλος των ιστοσελίδων protagon και bostanistas. Μάλιστα, το 2012, η Κατερίνα βραβεύτηκε από το Ίδρυμα Μπότση για το κοινοβουλευτικό της ρεπορτάζ, με τον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, να την συγχαίρει «για την πληρότητα κάλυψης του νομοθετικού έργου και του κοινοβουλευτικού ελέγχου στον τηλεοπτικό σταθμό Star Channel».

gkika.jpg

Θλίψη στην οικογένεια του Star και όσους την γνώρισαν

Η θλιβερή είδηση ξάφνιασε και γέμισε με θλίψη τους συναδέλφους της στο Star, καθώς κανείς δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει πως η μαχητική Κατερίνα δεν είναι πλέον ανάμεσά μας.

«Δυστυχώς, έφυγε από κοντά μας ένα πολύ αγαπημένο πρόσωπο, μία ξεχωριστή συνάδελφος. Δεν θα την πω Κατερίνα Γκίκα, θα την πω το Κατερινάκι μας, όπως την λέγαμε όλοι εδώ στους διαδρόμους. Δεν θα πω ότι η οικογένεια του Star έγινε φτωχότερη, θα πω ότι η οικογένεια του Star έγινε πλουσιότερη όλα αυτά τα χρόνια, από το χαμόγελό της, την εντιμότητά της, το ήθος της ,την εργατικότητά της και την αγάπη της, χαρίσματα τα οποία δεν στερήθηκε ποτέ, ούτε στις πιο επώδυνες στιγμές του αγώνα που έδινε. Ήταν γεμάτη αισιοδοξία, είχε μια δύναμη αστείρευτη, μας εξέπληττε η δύναμή της. Αντιμετώπιζε αγέρωχα κάθε φορά την επόμενη δοκιμασία, γυρίζοντας την πλάτη στον πόνο και κοιτώντας κατάματα την ζωή», είπε στην εκπομπή «Live U», η διευθύντρια ενημερωτικών εκπομπών του Star, Μάρθα Λογοθέτου. Μάλιστα, η κα. Λογοθέτου εξιστόρησε ένα συγκλονιστικό περιστατικό: πριν από λίγο καιρό, όταν εκείνη αντιμετώπισε ένα θέμα με την υγεία της, η Κατερίνα την επισκέφθηκε και της έδωσε κουράγιο, λέγοντας «μην ανησυχείς! Αρρώστησες για να γίνεις καλά!». «Η Κατερίνα μας είναι πλέον καλά και εμείς είμαστε καλύτερα που την γνωρίσαμε», κατέληξε.

kgika.jpg

Σε δήλωση για τον θάνατο της Κατερίνας προέβη και ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων. «Με μεγάλη λύπη πληροφορήθηκα σήμερα το θάνατο της Κατερίνας, μιας νέας γυναίκας που πάλεψε σκληρά και με θαυμαστή αξιοπρέπεια για τη ζωή της, τα τελευταία χρόνια. Στις επάλξεις του δημοσιογραφικού καθήκοντος μέχρι την τελευταία στιγμή έδωσε μια άνιση μάχη χωρίς να λυγίσει. Έμπειρη Κοινοβουλευτική συντάκτης, με ήθος, ευπρέπεια, ξεχώρισε για την αγωνιστικότητα, το δυναμισμό και το ταλέντο της, γι' αυτό και τιμήθηκε με το βραβείο του Κοινοβουλευτικού Ρεπορτάζ του Ιδρύματος Μπότση. Όσοι την γνώρισαν θα την θυμούνται για πάντα. Στην οικογένεια της και στους φίλους της θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια», ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top