Μειώθηκε κατά ένα εκατομμύριο η εγγύηση για τον Δ. Κοντομηνά

Μέχρι τις 21 Μαρτίου η καταβολή για να μην βρεθεί στη φυλακή

Μειώθηκε κατά ένα εκατομμύριο η εγγύηση για τον Δ. Κοντομηνά

Στα 4 εκατομμύρια ευρώ μειώθηκε τελικά η εγγύηση που πρέπει να καταβάλει ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς για να αφεθεί οριστικά ελεύθερος με περιοριστικούς όρους για την υπόθεση των «επισφαλών δανείων» του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Αυτό αναφέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάταξη του ανακριτή Γ. Ανδρεάδη, ο οποίος έκανε δεκτή την εισήγηση της εισαγγελέα Πόπης Παπανδρέου.

Μέχρι τις 21 Μαρτίου 2014, ο επιχειρηματίας θα πρέπει να έχει καταβάλει το συγκεκριμένο ποσό, σε οποιαδήποτε μορφή, προκειμένου να μην οδηγηθεί στη φυλακή. Δηλαδή, η εγγύηση μπορεί να καλυφθεί όχι μόνο με μετρητά, αλλά και με την εγγραφή βαρών επί ακινήτων και με την κατάθεση εγγυητικών επιστολών ελληνικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Η εγγύηση του είχε επιβληθεί με απόφαση του δικαστικού συμβουλίου, που είχε κληθεί να άρει τη διαφωνία που είχε ανακύψει μετά την απολογία του κατηγορούμενου για την περαιτέρω ποινική μεταχείρισή του, με τον ανακριτή της υπόθεσης, Γ. Ανδρεάδη να κρίνει ότι ο κατηγορούμενος πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 5 εκατομμυρίων ευρώ και την επιβολή περιοριστικών όρων και την εισαγγελέα Π. Παπανδρέου να γνωμοδοτεί υπέρ της προφυλάκισής του.

Τελικά, το Συμβούλιο, με βούλευμά του, τάχθηκε υπέρ της άποψης του ανακριτή, ενώ, λίγες ημέρες μετά, ο επιχειρηματίας κατέθεσε προσφυγή προκειμένου να πετύχει τη μείωση της εγγύησης από τα 5 εκατομμύρια ευρώ στις 500.000 ευρώ.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top