Κάτω από ένα εκατομμύριο ευρώ το μηνιαίο κόστος της ΔΤ

Υποστήριξε ο Π. Καψής από το βήμα της Βουλής

Κάτω από ένα εκατομμύριο ευρώ το μηνιαίο κόστος της ΔΤ

Με κόστος κάτω από 1 εκατομμύριο ευρώ λειτουργεί η Δημόσια Τηλεόραση, υποστήριξε ο υφυπουργός αρμόδιος για την Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, Π. Καψής από το βήμα της Βουλής, στη συζήτηση για την τροπολογία με την οποία παρατείνεται το μεταβατικό καθεστώς της ΔΤ για άλλους 10 μήνες.

Συγκεκριμένα, μέσα σε δυο μήνες της λειτουργίας της ΔΤ έχουν ξοδευτεί 1.832.000 ευρώ, σημείωσε ο Π. Καψής υπογραμμίζοντας ότι από αυτό το ποσό, οι 500.000 οφείλονται στο ότι δεν χρησιμοποιείται το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

«Το κόστος του κλεισίματος της ΕΡΤ ήταν από 200 έως 300 εκατ. ευρώ» αντέτειναν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης και ο Βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Δ. Αναγνωστάκης.

Μερικά σημεία που υπογράμμισε ο υφυπουργός αρμόδιος για την Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, είναι τα ακόλουθα: Από τον νέο χρόνο θα υπάρξει εκπομπή της ΝΕΡΙΤ. Αν όμως καθυστερήσει να βγει στον αέρα θα οφείλεται καθαρά στο ότι το Εποπτικό Συμβούλιο ζήτησε περισσότερο χρόνο. Ενώ τόνισε πως δεν μπορεί να ευθύνεται η ΔΤ για έλλειψη πολυφωνίας όταν τα κόμματα της αντιπολίτευσης αρνήθηκαν να προσέρχονται στις εκπομπές της. Τέλος, για τις προσλήψεις που έγιναν υποστήριξε ότι ζήτησε να πάρουν μέρος οι δημοσιογράφοι της ΠΟΣΠΕΡΤ κα να ενημερώσει την ΕΣΗΕΑ, αλλά αμφότεροι αρνήθηκαν.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top