Άρχισαν τα όργανα: ποιά χώρα φεύγει από την Eurovision λόγω κρίσης;

Η πρώτη απουσία από τον διαγωνισμό του 2014

Μπορεί κάποιες χώρες να προετοιμάζονται για την επιλογή του τραγουδιού που θα στείλουν στην Eurovision του 2014, ωστόσο, η Κροατία ανακοίνωσε την... αποχώρησή της! Στο μεταξύ, φήμες θέλουν την Τουρκία να μένει ξανά εκτός του διαγωνισμού.

Όπως ανακοίνωσε η δημόσια τηλεόραση, HRT, η Κροατία δεν θα εμφανιστεί στις 6, 8 και 10 Μαΐου στην Κοπεγχάγη, λόγω των άσχημων οικονομικών του καναλιού, αλλά και της χαμηλής βαθμολογικής κατάταξης που λαμβάνει η χώρα, η οποία έχει να προκριθεί σε τελικό από το 2009.

Σαν να μην έφτανε η απουσία, το HRT άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ΜΗΝ μεταδώσει τον διαγωνισμό, επισημαίνοντας πως αυτό θα εξαρτηθεί από το ενδιαφέρον του κοινού.

Στο μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν πως η Τουρκία, μετά την περσινή της αποχή, θα είναι απούσα και από τον διαγωνισμό του 2014. Βέβαια, η απόφασή της δεν σχετίζεται με το οικονομικό, αλλά με τον τρόπο διεξαγωγής της ψηφοφορίας, αφού η χώρα αντιδρά στον καθορισμό του αποτελέσματος κατά 50% από κριτικές επιτροπές και κατά 50% από το televoting, καθώς και στην απευθείας πρόκριση των λεγόμενων «Big 5» στον τελικό.

Δείτε στο βίν��εο την συμμετοχή της Κροατίας στην Eurovision του 2013!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top