ΣΑΡΑΝΤΑ δημοσιογράφοι έχασαν τη ζωή τους το α’ εξάμηνο του 2013

Ποιες είναι οι πιο επικίνδυνες ζώνες για την άσκηση του επαγγέλματος

Συνολικά 40 δημοσιογράφοι και μέλη δημοσιογραφικών αποστολών έχασαν τη ζωή τους εν ώρα εργασίας, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2013.

Σύμφωνα με την έκθεση του διεθνούς οργανισμού «INSI» για την ασφάλεια των ΜΜΕ, οι συνθήκες θανάτου 27 εξ΄αυτών παραμένουν αδιευκρίνιστες, ενώ πολλές από τις δολοφονίες έγιναν την ώρα που τα θύματα επιχειρούσαν είτε την αποκάλυψη εγκλημάτων, είτε την αποκάλυψη ζητημάτων διαφθοράς.

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΖΩΝΕΣ:

Η Συρία, όπου συνολικά έχασαν τη ζωή τους μέσα στο 2012, 70 δημοσιογράφοι ή μέλη αποστολών, τόσο από δυνάμεις της κυβέρνησης, όσο και από αντάρτες.

Στην Ινδία, έχασαν τη ζωή τους έξι δημοσιογράφοι και προσωπικό υποστήριξης.

Στη Βραζιλία, ένας δημοσιογράφος ραδιοφωνικού σταθμού και αρθρογράφος με σχόλια κατά της εγκληματικότητας και της διαφθοράς, δολοφονήθηκε από άγνωστους που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, ενώ ένα μήνα αργότερα την ίδια τύχη είχε ένας συνεργάτης του φωτογράφος.

Τέλος, στο Πακιστάν έχασαν τη ζωή τους πέντε δημοσιογράφοι, από τη βία που μαίνεται μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και των ισλαμιστών, ή μεταξύ αντιμαχόμενων πολιτικών παρατάξεων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top