Ανακοινώθηκε το δικό σου όνομα για τη Δημόσια Τηλεόραση;

Οι διευκρινίσεις του Παντελή Καψή για τον μεταβατικό φορέα

​Ο αρμόδιος υφυπουργός του μεταβατικού φορέα της Δημόσιας Τηλεόρασης , Παντελής Καψής έδωσε διευκρινήσεις σχετικά με τα ονόματα που ανακοινώθηκαν πως θα εργαστούν στον φορέα.

Χαρακτηριστικά, μερικά από τα σημεία που επεσήμανε:

«Η διαδικασία και η επεξεργασία των στοιχείων έγινε αποκλειστικά ηλεκτρονικά. Δεν είναι πίνακας προσληφθέντων.

Δεν έγινε ούτε ήταν δυνατόν να γίνει το παραμικρό «ρουσφέτι», το παραμικρό ''μαγείρεμα''.

Είναι προφανές πως όταν από 2.900 εργαζομένους προσλαμβάνονται λιγότεροι από 600, πολλοί άξιοι θα βρεθούν εκτός, σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα θα προσληφθούν άτομα με λιγότερα προσόντα λόγω του συνυπολογισμού κοινωνικών κριτηρίων.

Αυτά τα προβλήματα δεν θα υπήρχαν αν μπορούσε να γίνει η εκπομπή της Δημόσιας Τηλεόρασης από τις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής, οπότε και θα προσλαμβάνονταν 2.000 εργαζόμενοι οι οποίοι σήμερα είναι όμηροι της τυφλής κινητοποίησης της ΠΟΣΠΕΡΤ. Να ληφθεί, δε, υπόψη ότι 1800 εργαζόμενοι της πρώην ΕΡΤ υπέβαλαν αίτηση πρόσληψης στον μεταβατικό φορέα της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Σε κάθε περίπτωση, τα κριτήρια του ΑΣΕΠ που χρησιμοποιήθηκαν δεν είναι τα πλέον κατάλληλα για την επιλογή ορισμένων ειδικοτήτων, όπως των καλλιτεχνών ή των δημοσιογράφων».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top