Απέρριψαν οι εργαζόμενοι το σχέδιο για τη λειτουργία της νέας ΕΡΤ

«Η δημόσια τηλεόραση θα εκπέμψει με οποιονδήποτε τρόπο» λέει ο υπουργός

Απέρριψαν οι εργαζόμενοι το σχέδιο για τη λειτουργία της νέας ΕΡΤ

Απέρριψαν την πρόταση για το σχέδιο λειτουργίας της νέας ΕΡΤ οι εργαζόμενοι, παρατείνοντας ακόμα περισσότερο την καθυστέρηση στην εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ για ��μεση επαναλειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης.

Ο υφυπουργός για τη δημόσια τηλεόραση, απάντησε στους εργαζομένους μέσω συνέντευξής του στο κεντρικό δελτίο του ALPHA, τονίζοντας ότι η δημόσια τηλεόραση θα εκπέμψει ξανά με οποιονδήποτε τρόπο.

«Αν δεν υπάρξει λύση στο άμεσο προσεχές διάστημα θα αναζητηθεί άλλη λύση από τον διαχειριστή, γιατί υπάρχει δικαστική απόφαση που πρέπει να υλοποιηθεί. Θα υπάρξει μια λύση εκ τον ενόντων και βέβαια δεν θα μπορέσει να ισχύσει αυτό που είχαν συμφωνήσει για πρόσληψη με δίμηνες συμβάσεις 2.000 εργαζομένων ωσότου αρχίσει να λειτουργεί η νέα δημόσια τηλεόραση», είπε ο υπουργός.

Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι θα βρεθεί λύση για την εκπομπή του σήματος της δημόσιας τηλεόρασης ακόμα κι αν οι εργαζόμενοι παραμείνουν στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια, αστυνομική επέμβαση.

«Δυστυχώς ή ευτυχώς υπάρχουν λύσεις. Θα εκπέμψει το δημόσιο σήμα. Αυτό επιτάσσει το Συμβούλιο της Επικρατείας και αυτό θα γίνει. Αν δεν μπορεί να γίνει από την Αγία Παρασκευή, όπως θέλω και ελπίζω θα βρεθεί άλλη λύση αναγκαστικά. Δεν μπορεί να μη βρεθεί λύση», είπε.

Πάντως ο υπουργός δεν θέλησε να προσδιορίσει χρονικά το πότε θα γίνει η εκπομπή του δημόσιου σήματος.

«Πάρα πολύ σύντομα», αρκέστηκε να πει ο υπουργός, χωρίς να δίνει συγκεκριμένη ημερομηνία.

Την ίδια ώρα η ΠΟΣΠΕΡΤ και ο πρόεδρός της Π. Καλφαγιάννης κατέθεσαν στον αντιπρόεδρο του ΣτΕ, Σ. Ρίζο υπόμνημα με το οποίο ζητούν από τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σ. Κεδίκογλου να συμμορφωθούν προς την απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου που διατάσσει την άμεση επαναλειτουργία του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top