ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Διέρρευσαν τα προσωπικά δεδομένα 6 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook!

Από τεχνικό λάθος διαμοιράστηκαν τα στοιχεία τους!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Διέρρευσαν τα προσωπικά δεδομένα 6 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook!

πρώτη ανάρτηση: 24-06-2013, 23:55

Απίστευτο και δυστυχώς αληθινό: Από τεχνικό λάθος, διέρρευσαν τα προσωπικά δεδομένα εκατο��μυρίων χρηστών του Facebook, εξαιτίας ενός τεχνικού προβλήματος, του «bug».

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, να διαμοιραστούν στοιχεία χρηστών όπως το email, αλλά και λογαριασμοί τηλεφώνου!

Από το πρόβλημα επηρεάστηκαν περίπου έξι εκατομμύρια χρήστες, με την εταιρία του Facebook να εκφράζει την αναστάτωση και την αμηχανία της! Ωστόσο, όπως λέει, οι πρακτικές επιπτώσεις του bug θα είναι μικρές, καθώς οι χρήστες που απέκτησαν τις συγκεκριμένες πληροφορίες, κατά πάσα πιθανότητα τις είχαν ήδη στην κατοχή τους, λόγω προσωπικών γνωριμιών.

Το τεχνικό πρόβλημα, διορθώθηκε μέσα σε 24 ώρες, ενώ όπως αναφέρει το Facebook, σε όλες τις περιπτώσεις η έκθεση των δεδομένων έγινε «μόνο σε ένα άτομο».

ΠΩΣ ΣΥΝΕΒΗ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΛΑΘΟΣ:

Το bug, εντοπίστηκε καταλάθος από έναν προγραμματιστή, εκτός του Facebook (στο πλαίσιο του προγράμματος White Hat του κοινωνικού δικτύου για εντοπισμό προβλημάτων από χάκερ).

Το πρόβλημα προέκυπτε εξαιτίας του τρόπου που το Facebook διαχειρίζεται τις λίστες επαφών και διευθύνσεων που ανεβαίνουν σε αυτό. Υπό κανονικές συνθήκες, τα δεδομένα αυτά αναλύονται για να γίνουν προτάσεις φίλων.

Ωστόσο, κάποιες από τις πληροφορίες που προέκυπταν κατά τη διαδικασία αυτή αποθηκεύονταν, και, σύμφωνα με το Facebook, όταν κάποιος έκανε download το προφίλ του, χρησιμοποιώντας το εργαλείο DYI (Download Your Information) οι επιπλέον πληροφορίες αυτές ετίθεντο στη διάθεσή του.

Όπως είναι φυσικό, μετά από αυτό το τεχνικό λάθος, το Facebook έγινε για ακόμα μια φορά στόχος επικρίσεων, τόσο επειδή καθυστέρησε να δημοσιοποιήσει το περιστατικό, όσο κι επειδή προσπάθησε μετά να καθησυχάσει τα πνεύματα.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top