Κι άλλο σκάνδαλο στην Eurovision: χάθηκαν ψήφοι!

Επανακαταμέτρηση ζήτησε ο Αζέρος πρόεδρος – τι λένε οι διοργανωτές

Κι άλλο σκάνδαλο στην Eurovision: χάθηκαν ψήφοι!

Τελειωμό δεν έχουν τα «χαστούκια» στην 58η Eurovision: μετά την καταγγελία ότι το νικητήριο τραγούδι είναι αντιγραφή από ολλανδικό hit του 2002 και το βίντεο που φέρεται να δείχνει δωροδοκία για ένα 12άρι, έρχονται οι αμφιβολίες για την βαθμολογία που έδωσε το Αζερμπαϊτζάν, με τον πρόεδρο της χώρας να ζητά επανακαταμέτρηση!

Στον τελικό του περασμένου Σαββάτου, το Αζερμπαϊτζάν έδωσε μηδέν στη Ρωσία, που εκπροσωπήθηκε από το τραγούδι «What If» και την Dina Garipova. Παραδοσιακά, οι δύο χώρες στηρίζουν η μία την άλλη, κάτι που έκανε η Μόσχα βάζοντας 12 στον Farid Μammadov και το « Hold Me».

Την «βόμβα» εκτόξευσε ο πρέσβης της Ρωσίας στο Αζερμπαϊτζάν, ο οποίος δήλωσε πως υπήρξαν ψήφοι από τους Αζέρους στο «What If», οι οποίοι... «εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς»!

Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν, Ilham Aliyev, που διέταξε έρευνα για την ψηφοφορία της Eurovision και ζήτησε από την κρατική τηλεόραση να γίνει επανακαταμέτρηση.

Σύμφωνα με αναλυτικά στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, οι κάτοικοι του Αζερμπαϊτζάν ψήφισαν στο televoting περισσότερο την Ουκρανία και ακολούθησε η Ρωσία.

Τις εταιρείες επιβεβαίωσε και η κρατική τηλεόραση της χώρας, ο επικεφαλής της οποίας είπε πως οι τηλεθεατές έδωσαν στη Ρωσία 10 βαθμούς και η κριτική επιτροπή 12.

Ωστόσο, το «What If» δεν πήρε τον μέσο όρο των δύο βαθμών, όπως προβλέπουν οι κανονισμοί, αλλά... μηδέν, ενώ το 12άρι της χώρας πήγε στην Ουκρανία και το 10άρι στη Γεωργία.

«Πρόκειται για εξοργιστικό περιστατικό! Όταν κλέβουν 10 βαθμούς από την συμμετοχή της χώρας σου δεν είναι και ό,τι καλύτερο», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, μετά από ανάλογη δήλωση της ομολόγου του από το Αζερμπαϊτζάν, με την οποία και συναντήθηκε!

Πού πήγαν οι ψήφοι της Ρωσίας;
Αυτό ψάχνουν να βρουν τώρα οι υπεύθυνοι, με τους κλυδωνισμούς να «αγγίζουν» και την διοργανώτρια, EBU. «Πρώτο μέλημα της EBU είναι να παραμείνει ο διαγωνισμός μακριά από την πολιτική. Σε αυτό οφείλεται μεγάλο κομμάτι της επιτυχίας του και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να παραμείνει έτσι», σχολίασε η διοργανώτρια της Eurovision, προσθέτοντας πως τυχόν πολιτική πίεση στις κριτικές επιτροπές θα αντιμετωπιστεί δεόντως. Για την καταγγελία αυτή καθεαυτή, πάντως, σχόλιο ουδέν!

​ ​​

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top