Το ΕΣΡ αθώωσε το Mega για το βίντεο Διαμαντόπουλου

Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης δικαίωσε ξανά το Mega απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ ότι αλλοίωσε δηλώσεις του βουλευτή του, Βαγγέλη Διαμαντόπουλου. Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου, Γιάννης Λασκαρίδης είπε ότι δεν υπήρξε καμία αλλοίωση, δεδομένου ότι το Mega μετέδωσε όπως είχε υποχρέωση την κυβερνητική είδηση και την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. Η είδηση μεταδόθηκε στις 22 Ιανουαρίου μετά τη βομβιστική επίθεση στα Mall.

Η απόφαση του ΕΣΡ προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

«Με ένα σκεπτικό έξω από τα όρια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, το ΕΣΡ δικαιολογεί την υιοθέτηση και προβολή εκ μέρους του τηλεοπτικού σταθμού MEGA του χαλκευμένου βίντεο που αφορούσε δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Β. Διαμαντόπουλου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το ΕΣΡ παρουσιάζεται κατώτερο των περιστάσεων και αδυνατεί να παίξει το ρόλο του ως ανεξάρτητη αρχή. Ωστόσο, η παρούσα απόφασή του αποτελεί μια από τις πιο μελανές στιγμές στην ιστορία του. Αλήθεια, γιατί ό,τι εκφωνείται από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο αποτελεί αυτόματα και τεκμήριο αλήθειας και απαλλάσσει το δημοσιογράφο από την ανάγκη διασταύρωσης της είδησης;

Οι παράνομες και συνεχιζόμενες παρατάσεις της θητείας του ΕΣΡ θα επέβαλαν τουλάχιστον εκ μέρους του, μεγαλύτερη συστ��λή και σκέψη πριν τη διατύπωση αποφάσεων που υιοθετούν τη συκοφαντία».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top