Συγκινημένος ο Σταμάτης Μαλέλης στην παρουσίαση του βιβλίου του, «Το Τέρας κι Εγώ»

ΔΕΙΤΕ στο video, τι είπε για το πολύ σοβαρό θέμα της κατάθλιψης

Πλήθος κόσμου, έδωσε το παρόν, στην παρουσίαση του δεύτερου κα��ά σειρά βιβλίου του Σταμάτη Μαλέλη, «Το Τέρας κι Εγώ.Κατάθλιψη: Το λυκόφως και το λυκαυγές».

Ανάμεσα τους, φίλοι, παλιοί και νέοι συνάδελφοι, συνεργάτες και επιστήμονες, κάτι που συγκίνησε πολύ τον Γενικό Διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης του Star:

«Είμαι πάρα πολύ συγκινημένος, που είναι τόσοι φίλοι εδώ ανάμεσα μας. Ήταν από τις σπάνιες φορές που κάποιος μπορεί να έχει τη δυνατότητα να δει παλιούς του φίλους, ανθρώπους στους οποίους χρωστάει πάρα πολλά, ανθρώπους που συμπορεύτηκε μαζί τους, παλιούς του συντρόφους και νέους συντρόφους, φίλους πραγματικούς και ανιδιοτελείς», είπε στον πρόλογο του.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο θέμα της κατάθλιψης, λέγοντας πως «είναι μια πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση. Ήδη ο ελληνικός λαός υποφέρει και από αυτό, και η σημερινή κρίση και συγκυρία, κάνει πολύ μεγαλύτερα τα αδιέξοδα, και οδηγεί πάρα πολύ κόσμο στην κατάθλιψη. Η κοινωνία, έχει άμεση σχέση με την κατάθλιψη».

Το πρόβλημα, και η δημιουργία της κατάθλιψης, βρίσκεται όπως είπε, «στο κομβικό σημείο που συναντάται η κοινωνική εξέλιξη και το κοινωνικό γίγνεσθαι, με τις πραγματικές επιθυμίες του καθένα μας».

Περιγράφοντας την απήχηση που είχε στον κόσμο το βιβλίο, είπε:

«Από τη στιγμή που βγήκε το βιβλίο μου, δεν περίμενα πως τόσος πολύς κόσμος θα με πάρει να μου πει ότι έχει αυτό το πρόβλημα. Ακόμα και σήμερα, χιλιάδες άνθρωποι έχουν πάρει στο τηλεφωνικό κέντρο του Star, και μου στέλνουν μηνύματα, ζητ��ντας απεγνωσμένα βοήθεια για το θέμα της κατάθλιψης. Το θέμα της ψυχικής υγείας δυστυχώς, δεν έχει αντιμετωπιστεί από το κράτος, με τη σοβαρότητα που θα έπρεπε. Ειδικά στην επαρχία, που την αφήσαμε με το στίγμα, και τους ανθρώπους να ντρέπονται να πάνε στο γιατρό, μην τους πει τίποτα η μικρή κοινωνία. Μακάρι το βιβλίο μου να γίνει αφορμή να πέσουν αυτά τα ταμπού».

Ξεκαθάρισε ωστόσο, πως «μόνο οι ειδικοί και οι επιστήμονες μπορούν να δώσουν πραγματικές συμβουλές».

Όσο για την εμπειρία του Σταμάτη Μαλέλη μέσα από αυτή τη νικηφόρα πορεία με αντίπαλο το τέρας της κατάθλιψης;

Αυτό που του έμεινε, «κι αυτό που πρέπει ν΄ακολουθήσω πια από εδώ και πέρα, είναι να κάνω στη ζωή μου αυτό που θέλω εγώ, κι όχι αυτό που μου επιτάσσουν κάποιοι άλλοι. Να ακολουθώ πιο πολύ το υποσυνείδητο μου, και όχι το Εγώ. Τον ορθολογισμό. Και έτσι μπορεί να έρθει η πλήρης ισορροπία σε έναν άνθρωπο».

Στην κατάμεστη αίθουσα, το παρόν έδωσαν εκπρόσωποι του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου, άτομα από τον καλλιτεχνικό χώρο, καθώς και πολλοί δημοσιογράφοι.

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ VIDEO ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΑΛΕΛΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top