Ετοιμάζεται για την Χάγη η Campbell

Καταθέτ��ι την Πέμπτη για το «ματωμένο» διαμάντι

Ετοιμάζεται για την Χάγη η Campbell

Στη Χάγη θα βρεθεί αύριο η Naomi Campbell, όχι για κάποιο κοσμικό γκαλά ή fashion show, αλλά για να καταθέσει στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για το «ματωμένο» διαμάντι. Στο μεταξύ, το δικαστήριο απαγόρευσε την λήψη φωτογραφιών από την κατάθεση του μοντέλου.

Η 40χρονη «μαύρη γαζέλα της πασαρέλας» θα καταθέσει στη δίκη του πρώην ηγέτη της Λιβερίας Charles Taylor, που κατηγορείται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας για το ρόλο που έπαιξε στον 10ετή εμφύλιο πόλεμο της Σιέρα Λεόνε. Μεταξύ άλλων, ο 62χρονος φέρεται να έδινε όπλα στους αντάρτες με αντάλλαγμα διαμάντια.

Ένα από αυτά τα διαμάντια εμπλέκει την Naomi στην υπόθεση, καθώς το μοντέλο λέγεται πως το αποδέχθηκε ως δώρο από τον Taylor κατά την διάρκεια ενός δείπνου που παρέθεσε ο Nelson Mandela το 1997.

Το σούπερ μόντελ αρνείται κάθε εμπλοκή στην υπόθεση, ενώ έχει αντιδράσει ολίγον τι... απότομα σε δύο περιπτώσεις που ρωτήθηκε σχετικά: μήπως ξεχάσατε το χαστούκι σε καμεραμάν προ μηνών ή μήπως την σπρωξιά σε άλλον συνάδελφό του πιο πρόσφατα;

Πάντως, στη Χάγη θα πρέπει να απαντήσει, ενώ οι δικηγόροι της θα μπορούν να παρεμβαίνουν ώστε να την αποτρέψουν να απαντήσει σε κάποια ερώτηση που ενδέχεται να επιβαρύνει τη θέση της.

Οι φωτογράφοι απαγορεύτηκαν στο πλαίσιο των μέτρων για την προστασία μαρτύρων. Όπως επεσήμανε το Δικαστήριο στην απόφασή του, η ύπαρξη φωτογράφων μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για την σωματική ακεραιότητα της Naomi.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top