Το «τέλος» του Σπύρου Φωκά: Ζούσε σε ένα κοντέινερ με μία τιμητική σύνταξη

Οι οικονομικές δυσκολίες, τα προβλήματα υγείας και η σύζυγός του

Όσα είχε πει ο Σπύρος Φωκάς στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» για τα προβλήματα υγείας του και τα οικονομικά προβλήματα, τον Σεπτέμβριο του 2020

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα, σε ηλικία 86 ετών, ο Σπύρος Φωκάς. Ο σπουδαίος Έλληνας ηθοποιός με τη λαμπρή διεθνή καριέρα αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια προβλήματα υγείας, κυρίως αναπνευστικά και με την καρδιά του. Τον περασμένο Αύγουστο, είχε υποβληθεί και σε σοβαρό χειρουργείο στη χολή κι έπειτα νοσηλεύτηκε σε κέντρο αποκατάστασης στην Καλαμάτα.

Σπύρος Φωκάς: Πέθανε σε ηλικία 86 ετών

Παρά την ένδοξη καριέρα του, τα τελευταία χρόνια της ζωής του ήταν δύσκολα, κατοικώντας σε ένα κοντέινερ σε βιομηχανική ζώνη της Κορίνθου. Μαζί με τη σύζυγό του, Λίλιαν, ζούσαν με το ποσό των 620 ευρώ, την τιμητική του σύνταξη.

Σπύρος Φωκάς: Η τελευταία φωτογραφία τρεις μέρες πριν τον θάνατό του

«Ζει σε ένα κοντέινερ 40 τ.μ., το οποίο μπάζει χειμώνα – καλοκαίρι. Για 60 μέρες ήταν στα νοσοκομεία και όταν βγήκε από το νοσοκομείο Κορίνθου ήρθαν να του κόψουν το ρεύμα» είχε αποκαλύψει ο Θοδωρής Σεργιάδης, στενός φίλος του Σπύρου Φωκά, στο «Happy Day», τον Σεπτέμβριο του 2021.

Φωτογραφία από τον γάμου του Σπύρου και της Λίλιαν Φωκά, το 2013/ NDP 

Φωτογραφία από τον γάμου του Σπύρου και της Λίλιαν Φωκά, το 2013/ NDP 

Ο ίδιος είχε προσθέσει πως η συμμετοχή για τα φάρμακα του Σπύρου Φωκά ήταν της τάξης των 150 ευρώ και πως «στην ουσία ο κόσμος βοηθά για το φαγητό».

Επίσης, ο κ.Σεργιάδης είχε περιγράψει και τη δύσκολη καθημερινότητα της Λίλιαν Φωκά, η οποία καλούταν να φροντίζει τον κατάκοιτο ηθοποιό, μην μπορώντας να τον σηκώσει και να τον μετακινήσει χωρίς αναπηρικό αμαξίδιο.

Σπύρος Φωκάς: «Ζει κατάκοιτος σε προκάτ και δεν έχει να φάει»

Η ίδια η σύζυγος του Σπύρου Φωκά είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Espresso ότι η κόρη της, Κωνσταντίνα, η οποία σπούδασε υποκριτική και σκηνοθεσία στο Λος Άντζελες,  με τα χρήματα που έβγαζε βοηθούσε την ίδια και τον Σπύρο Φωκά, «για να μπορέσουμε να ζήσουμε αξιοπρεπώς», όπως είχε πει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top