Σάλος από την απαγόρευση νέας ταινίας-πρόκληση στην Τουρκία

Τι σχέση έχει η «Σεχραζάτ»;

Σάλος από την απαγόρευση νέας ταινίας-πρόκληση στην Τουρκία

Πολιτικούς τριγμούς και σφοδρές αντιδράσεις ανάμεσα στην Αγκυρα και το Τελ Αβίβ έχει προκαλέσει η προβολή της ταινίας «Η κοιλάδα των Λύκων», στην οποία παρουσιάζονται πράκτορες της Μοσάντ, να εισβάλλουν στην πρεσβεία της Τουρκίας στο Ισραήλ για να απαγάγουν τον πρέσβη και την οικογένειά του.

Στην νέα ταινία, που αποτελεί sequel της πρώτης ομώνυμης ταινίας που γυρίστηκε πριν από 5 χρόνια, πρωταγωνιστούν πολλοί και γνωστοί Τούρκοι ηθοποιοί. Αγνωστο γιατί, ενώ στην πρώτη ταινία η Berguzar Korel, γνωστή και ως Σεχραζάτ, (από το σήριαλ Χίλιες και μία Νύχτες που προβάλλεται και στην χώρα μας) αρνήθηκε αυτή τη φορά να συμμετάσχει.

H εφημερίδα Hurriyet αναφέρει πως αν και το φιλμ προβάλλεται σε πολλές χώρες της Ευρώπης, οι Γερμανικές αρχές απαγόρευσαν την προβολή του, τονίζοντας ότι εάν τελικά το επιτρέψουν, αυτό θα είναι εφικτό, μόνον για άτομα άνω των 18 ετών.

Πριν από λίγους μήνες, ο Τούρκος πρέσβης στο Ισραήλ είχε κληθεί εσπευσμένα στο υπουργείο Εξωτερικών της Ιερουσαλήμ, καθώς ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Danny Ayalon διαμαρτυρόταν ότι η ταινία παρουσιάζει το Ισραήλ και τους Εβραίους ως απαγωγείς παιδιών και ως εγκληματίες πολέμου.

Αυτή τη φορά, το κόστος της ταινίας ξεπέρασε τα 20 εκα��ομμύρια δολάρια. Αφορμή για τα γυρίσματα της ταινίας στάθηκε η σύλληψη και η εξευτελιστική αντιμετώπιση 11 Τούρκων αξιωματικών στις 4 Ιουλίου του 2003 στη Σουλεϊμανίγια του βορείου Ιράκ από μονάδα της αμερικανικής 173ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας.

Ο Ισραηλινός υπουργός δήλωσε ότι τέτοια φαινόμενα δηλητηριάζουν τις σχέσεις των δύο κρατών και ζήτησε από την Άγκυρα να βρει τρόπους να σταματήσουν τέτοιου είδους αναφορές, οι οποίες δεν μπορεί να γίνονται ανεκτές από τη χώρα του. Εν τω μεταξύ, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταίπ Ερντογάν, φέρεται να κατηγόρησε το Ισραήλ ότι αποτελεί απειλή για την περιοχή, λέγοντας ότι οι Ισραηλινοί παραβιάζουν τον εναέριο χώρο του Λιβάνου και τα εθνικά του χωρικά ύδατα, και επιπλέον ζήτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, να πιέσει το Ισραήλ σε ότι αφορά τα πυρηνικά όπλα που κατέχει, όπως ακριβώς πιέζει και το Ιράν.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top