Σπύρος Μπιμπίλας: «Ίσως υπάρξουν νέες καταγγελίες τον Σεπτέμβρη- Ψυχραιμία»

Σταμάτησε να μιλάει στον Πέτρο Φιλιππίδη όταν έμαθε όσα έκανε

H προφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη έχει φέρει και πάλι στη συζήτήση το ελληνικό #metoo και τις καταγγελίες πολλών ανθρώπων του καλλιτεχνικού χώρου για  ψυχική, σωματική και σεξουαλική βία.  

Με αφορμή τις εξελίξεις, ο Πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας μίλησε χθες, Πέμπτη, στο δελτίο ειδήσεων του MEGA.  

Ιωαννίδου για Φιλιππίδη: Δέχτηκα απειλητικά τηλεφωνήματα από συναδέλφους

Πέτρος Φιλιππίδης

Ο ηθοποιός σημείωσε μέσα σε όλα πως «πρέπει να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας, να είμαστε προσεκτικοί στις δηλώσεις μας, να αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει το έργο της απρόσκοπτα. Ο κάθε άνθρωπος έχει το τεκμήριο αθωότητας με το μέρος του. Ασφαλώς και πρέπει να καταδικάσουμε κακοποιητικές συμπεριφορές αλλά δεν μπορούμε να ρίξουμε τις ευθύνες σε άλλους μόνο, όλοι είμαστε συνυπεύθυνοι». 

Σε κατάσταση σοκ ο Πέτρος Φιλιππίδης: Θα ζει σε θάλαμο με άλλα 25 άτομα

«Όλοι είμαστε συνυπεύθυνοι για το κακό χάλι που υπάρχει στο θέατρο και αν δεν αλλάξει, θα είμαστε εμείς υπεύθυνοι. Πρέπει να αλλάξει όλος ο κόσμος του θεάτρου και να δώσει μήνυμα στην υπόλοιπη κοινωνία», σημειώνει ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και δηλώνει δικαιωμένος και για τον ίδιο αλλά και για το ΣΕΗ, σχετικά με τον τρόπο που χειρίστηκαν τις υποθέσεις.  

Ο Σπύρος Μπιμπίλας επισήμανε πως υπάρχουν περιστατικά, τα οποία δεν έχουν γίνει γνωστά, αφού τα θύματα φοβούνται να μιλήσουν: «Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν υποστεί πράγματα, που γνωρίζουν πράγματα και περιστατικά και τα λένε μόνο σε εμάς και δεν έρχονται να τα καταθέσουν. Αυτοί, δε βοηθούν το έργο της δικαιοσύνης» 

Φιλιππίδης: Γυναίκα αστυνομικός καταγγέλλει ότι της «όρμησε» στο καμαρίνι!

Σπύρος Μπιμπίλας: Τι είπε για τη συνεργασία του με τον Πέτρο Φιλιππίδη 

Σπύρος Μπιμπίλας Πέτρος Φιλιππίδης

Φωτογραφία του Σπύρου Μπιμπίλα μαζί με τον Πέτρο Φιλιππίδη το 2012/ NDP

Ο Πρόεδρος του ΣΕΗ δε δίστασε να αναφερθεί και στη συνεργασία του με τον Πέτρο Φιλιππίδη: «Από την ώρα που έμαθα πολύ κακοποιητικά πράγματα που ισχυρίζονται οι καταγγέλλουσες ότι έχουν υποστεί, διέκοψα τις συνομιλίες», λέει ο Σπύρος Μπιμπίλας για τον πρώην συνεργάτη του και φίλο, Πέτρο Φιλιππίδη. «Έχω και τον θεσμικό ρόλο και η ζυγαριά κάποια στιγμή βαραίνει και λες ‘πώς θα πάω; Με το προσωπικό ή με το θεσμικό’, και γω πήγα με το θεσμικό. Δεν μπορώ να εμπλακώ σε διαπροσωπική σχέση σε τέτοια δύσκολη κατάσταση». 

Σπύρος Μπιμπίλας: «Καινούργιες αποκαλύψεις τον Σεπτέμβρη» 

Πέτρος Φιλιππίδης: Η ηλικία, η σύζυγος και οι καταγγελίες

Στο τέλος της συνέντευξής του ο Σπύρος Μπιμπίλας αποκάλυψε πως θα υπάρξουν νέες αποκαλύψεις από τον Σεπτέμβριο για τα όσα έχουν γίνει στον καλλιτεχνικό χώρο: «Θα περιμένετε γιατί το πειθαρχικό συνεχίζει τις εργασίες του. Η πρόταση είναι να αποβληθούν κάποιοι ηθοποιοί από το Σώμα, σαν μια ηθική κίνηση. Θα δούμε τον Σεπτέμβριο τι θα γίνει, πρέπει να περιμένουμε το αν θα έρθουν άλλοι άνθρωποι στο πειθαρχικό συμβούλιο».  

 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top