Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το πολυτελές σπίτι που της έδωσε αντάλλαγμα η βασίλισσα Φρειδερίκη!

Μύθοι και αλήθειες για την περιουσία της εθνικής μας σταρ

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το πολυτελές σπίτι που της έδωσε αντάλλαγμα η βασίλισσα Φρειδερίκη!

​Διαστάσεις θρύλου, όπως αυτές που είχε η ίδια και η καριέρα της, έχει μέχρι και σήμερα, 20 χρόνια από το θάνατό της, το θέμα της περιουσίας της Αλίκης Βουγιουκλάκη!

Της χάρισε η βασίλισσα Φρειδερίκη σπίτι δίπλα στα Ανάκτορα για να σταματήσει το φλερτ με τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο; Έφτανε η περιουσία της το 1,2 δισεκατομμύρια δραχμές; Είχε στην κατοχή της 3.000 άδειες ταξί; Αυτά είναι μερικά μόνο από τα ερωτήματα γύρω από την περιουσία της Αλίκης, για την οποία η ίδια φρόντιζε μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, όπως, ακριβώς, έκανε και με την καριέρα της.

«Όλα αυτά ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας», λέει, στο περιοδικό «Down Town», ο αδερφός της αείμνηστης ηθοποιού, Τάκης και συνεχίζει: «η Αλίκη πράγματι είχε μεγάλη περιουσία. Δεν είμαι αρμόδιος, όμως, για να μιλήσω γι’ αυτήν, παρά μόνο ο γιος της, ο Γιάννης, που είναι ο κληρονόμος της». Παράλληλα, κάνει λόγο για μυθεύματα από τα ΜΜΕ της εποχής, τα οποία πίστευε ο κόσμος καθότι η ίδια ουδέποτε μπήκε στη διαδικασία να τα διαψεύσει.

Φίλη της εθνικής μας σταρ δηλώνει, στο ίδιο περιοδικό, πως, εκτός από καταθέσεις σε ελληνικές τράπεζες, η Αλίκη είχε 80 εκατομμύρια δραχμές (περίπου 220.000 ευρώ) σε τράπεζα της Ελβετίας.

collage555555.jpg
(Η Αλίκη στο σπίτι που λέγεται ότι της χάρισε η Φρειδερίκη)

Μεγάλο σούσουρο καλύπτει και το περίφημο σπίτι στην οδό Στησιχόρου 3, δίπλα στα Ανάκτορα, στην πιο ακριβή ζώνη της Αθήνας, που απέκτησε το 1962. Οι «ψίθυροι» της εποχής έλεγαν πως ήταν δώρο από τη βασίλισσα Φρειδερίκη, ως αντάλλαγμα για να σταματήσει η ηθοποιός το φλερτ με τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο, ενώ άλλοι διέδιδαν ότι της το χάρισε ο εκδότης Νάσος Μπότσης.

«Η Αλίκη, στη δεκαετία του ’60, ήταν αρκετά πλούσια, αρκετά ισχυρή και πιο δημοφιλής και από τη Φρειδερίκη και από το διάδοχο και από τον εκδότη», υποστηρίζει συνεργ��της της ηθοποιού, ο οποίος την έζησε από κοντά τη δεκαετία του ’80 και βάζει τέλος και σε αυτό τον μύθο, λέγοντας ότι το σπίτι αγοράστηκε με χρήματα που έβγαλε η Αλίκη μετά και την πρώτη της περιοδεία!

Στο σπίτι της Στησιχόρου -με τη «βαριά» διακόσμηση, τους πίνακες του Τσαρούχη και τα πανάκριβα Φαμπερζέ- η Αλίκη μετακόμισε το 1965, μετά το γάμο με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Το 1988, αγόρασε και ένα στούντιο 90 τετραγωνικών μέτρων στον πέμπτο όροφο της ίδιας πολυκατοικίας, στο οποίο διέμενε ο γιος τους. Μετά το θάνατό της, ο Γιάννης πούλησε το διαμέρισμα: «για μένα είχε στοιχειώσει! Ένιωθα να τρελαίνομαι εκεί μέσα! Άνοιγε μια πόρτα και νόμιζα πως θα μπει η μάνα μου, άκουγα μουσική και νόμιζα ότι θα μπει στο σαλόνι να χορέψει», έχει δηλώσει…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ σπάνιες φωτογραφίες της Αλίκης Βουγιουκλάκη 20 χρόνια από το θάνατό της!

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top