Πατήρ Σιλουανός: «Ο πατέρας της Γεωργίας Αποστόλου δεν γνώριζε ότι η κόρη του είχε καρκίνο»

«Για την ίδια δεν ήταν καθόλου ξαφνικός ο θάνατος»

​Ο ξαφνικός και πρόωρος χαμός της 43χρονης ηθοποιού Γεωργίας Αποστόλου συγκίνησε όλη την Ελλάδα. Όπως σας ενημερώσαμε χθες στο star.gr, στην συγκλονιστική εξομολόγηση του, ο πατέρας της Γεωργίας έδειξε πεπεισμένος πως το παιδί του δεν «έφυγε» από τον καρκίνο, αλλά εξαιτίας της εξαντλητικής νηστείας που υπέβαλε τον εαυτό της.

Ο πατήρ Σιλουανός, ο ιερέας που τέλεσε την εξόδιο ακολουθία της Γεωργίας Αποστόλου μίλησε στην εκπομπή «Αποκαλυπτικά» για τις φήμες που ήθελαν την ηθοποιό να υποσιτίζεται αλλά και για την τελευταία φορά που την είδε πριν το θάνατό της.

«Είχε έρθει πριν από ένα μήνα για να κοινωνήσει και την είδα αδυνατισμένη και δεν είχε σταθερό βηματισμό. Δύο εβδομάδες πριν «κοιμηθεί» ήρθε πάλι να εκκλησιαστεί και να κοινωνήσει και αυτή ήταν η τελευταία φορά που την είδα. Δεν μπορούσε να περπατήσει καλά και την κρατούσε κάποιος.

Μάλιστα, δεν μπορούσε ούτε να μιλήσει. Ερχόταν ανελλιπώς για να παρακολουθήσει τη θεία λειτουργία και μετά μάλιστα, αρκετές φορές κατέβαινε για καφέ στο πνευματικό κέντρο. Ήθελε να διατηρήσει την απλότητα της, την προσιτότητα της και έκρυβε την λαμπρή καριέρα που είχε κάνει στο παρελθόν» περιέγραψε χαρακτηριστικά.

Ο αρχιμανδρίτης πατέρας Σιλουανός που τέλεσε και την κηδεία της ηθοποιού, είναι εκείνος που αποκάλυψε την ασθένεια της 43χρονης Γεωργίας Αποστόλου, είπε:

«Δεν ήθελε ούτε να πληγώσει, ούτε να στεναχωρήσει, ούτε να ταλαιπωρήσει κανέναν με το πρόβλημα της υγείας της και το πέρασε μόνη της. Μόνη της και εγώ το έμαθα την επομένη της κηδείας της. Για την ίδια δεν ήταν καθόλου ξαφνικός ο θάνατος γιατί είχε ετοιμαστεί και μάλιστα είχε αφήσει και σημειώσεις με λεπτομέρειες και οδηγίες για τα πράγματα της τα προσωπικά, πως να τα χειριστούν και πως να τα μοιράσουν οι γονείς της, αλλά και τα της ταφής. Είχε φροντίσει για όλα. Αυτές τις σημειώσεις μου τις έφερε η αδελφή της και τις είδα».

Ο ίδιος απάντησε στις καταγγελίες του πατέρας της λέγοντας: «Ο πατέρας της δεν γνώριζε ότι η κόρη του είχε καρκίνο. Το ξέρω πολύ καλά. Και είναι λογικό και αναμενόμενο καμιά φορά, όταν το παιδί σου έχει μια λαμπρή καριέρα και τα αφήνει και στρέφεται αβίαστα προς την εκκλησία, να θεωρείς ότι κάποιος της έχει κάνει πλύση εγκεφάλου. Η εκκλησία ακολουθώντας τους ιερούς κανόνες λέει ότι νηστεία είναι όσο η δύναμις του ανθρώπου. Όσο μπορεί να νηστέψει ο άλλος. Ο πατήρ Ανανίας, τον οποίο γνωρίζω πολύ καλά τα τελευταία 25 χρόνια και εγώ που είμαι κοντά του, ποτέ δεν έχουμε ζητήσει από κανέναν να ακολουθήσει οποιαδήποτε εξαντλητική νηστεία»

Ο πατήρ Σιλουανός εξηγεί για το μοναχισμό: «Την γνωρίζω 7-8 χρόνια, την έβλεπα 2-3 φορές την εβδομάδα, απλά ντυμένη σαν μία απλή γυναίκα. Πότε πρόλαβε να γίνει μοναχή. Δεν στέκει αυτό. Γνωρίζω ότι δεν έγινε. Ότι είχε μια τάση προς τον μοναχισμό και της άρεσε να είναι μοναχή να κλείνεται στον εαυτό της, να προσεύχεται, να διαβάζει, δεν σημαίνει ότι κλείστηκε και σε μοναστήρι. Άλλο το ένα και άλλο το άλλο».

Η εκπομπή Αποκαλυπτικά μετέφερε ακόμα και τα λόγια του αρχιμανδρίτη Ανανία Κουστένη: «Δεν φταίω ούτε εγώ ούτε η Εκκλησία για το θάνατο της Γεωργίας Αποστόλου. Η κοπέλα ήταν άρρωστη και δεν το είχε πει σε κανέναν. Ούτε μοναχή έγινε ποτέ όπως έχει γραφτεί, ούτε την πίεσε κανένας να αφοσιωθεί στο Θεό. Λυπόμαστε όλοι για τον ξαφνικό θάνατο της»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top