Ο Γιάννης Βούρος μίλησε για τον γιο του Στέφανο που γεννήθηκε χωρίς δάχτυλα

Όλα όσα είπε ο ηθοποιός στην εκπομπή ��Καλημερούδια»

Ο Γιάννης Βούρος μίλησε για τον γιο του Στέφανο που γεννήθηκε χωρίς δάχτυλα

Στον έναν από τους δύο γιούς του τον Στέφανο, που όπως σας είχαμε ενημερώσει, γεννήθηκε χωρίς δάχτυλα, αναφέρθηκε στην εκπομπή «Καλημερούδια», ο Γιάννης Βούρος.

«Θυμάμαι πως όταν φέραμε στον κόσμο τον Στέφανο, μία εφημερίδα έγραφε πως “ο Γιάννης Βούρος έφερε στον κόσμο ένα τερατόμορφο πλάσμα. Πήρα λοιπόν τον Στέφανο και τον πήγα στα γραφεία της συγκεκριμένης εφημερίδας. Ο Στέφανος εντωμεταξύ ήταν ένα κουκλί, ένας ξανθός άγγελος. Τον πήρα από το χέρι λοιπόν, βρήκα αυτούς που έγραψαν το δημοσίευμα και τους είπα “αυτό είναι το τερατόμορφο πλάσμα που λέγατε”. Toν φωτογράφισαν λοιπόν και μετά έγραψαν στην ίδια εφημερίδα ένα μεγάλο άρθρο, με καλά λόγια» είπε ο ηθοποιός.

βουρακης.jpg

Όσο για το αν χρειάστηκε να υπερασπιστεί ποτέ τον γιό του;

γιος Βούρου.jpg

«Έκανα όλα αυτά τα πράγματα που θα έκανε ο κάθε πατέρας προκειμένου να σπουδάσει το παιδί του, αλλά από εκεί και πέρα δεν χρειάστηκε να χτυπήσω καμία πόρτα, ούτε και να πάρω κανένα τηλέφωνο. Το ποσοστό αναπηρίας που έχει ο Στέφανος, θα μπορούσε να του δώσει την δυνατότητα να προσληφθεί στο δημόσιο, να έχει αυτοκίνητο χωρίς δασμούς και πολλά άλλα. Ο Στέφανος όμως ποτέ δεν μπήκε σ’ αυτή τη διαδικασία. Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος επί ίσοις όροις κινείται ως ενεργό ισότιμο κύτταρο αυτής της κοινωνίας» δήλωσε ο Γιάννης Βούρος και πρόσθεσε:

«Ποτέ δεν έπεσε θύμα bulling λόγω της αναπηρίας του. Όταν γυρνούσε από το σχολείο του, πάντα τον ρωτούσαμε και ποτέ δεν του είχε συμβεί κάτι τέτοιο. Ίσα- ίσα που ο Στέφανος επέβαλε την παρουσία του. Όταν παραδείγματος χάριν κάνανε μάθημα χαρτοκοπτικής έλεγε σε κάποιον ‘μου κρατάς το χαρτί για να το κόψω;” Όταν τον ρώταγαν για τα χέρια του και τα άκρα του έλεγε “έτσι γεννήθηκα”. Το πρόβλημα δεν είναι να μην έχεις δάχτυλα αλλά να μην έχεις μυαλό. Το μόνο πράγμα που του είχαμε πει ήταν “ή θα γίνεις παράδειγμα προς μίμηση ή θα είσαι σε μία γωνία και θα σε λυπούνται”.

Ο Στέφανος, όπως ο ίδιος αποκάλυψε πριν λίγο καιρό σε συνέντευξη που παραχώρησε στο star.gr, άκουσε απόλυτα τις συμβουλές των γονιών του και πίστεψε στον εαυτό του και τις δυνατότητές του.” Έτσι δεν μπορούσα να επιτρέψω στον εαυτό μου να είμαι σε μια γωνία και να ντρέπομαι για αυτό που είμαι. Έτσι διάλεξα τον άλλο δρόμο. Οφείλω πολλά στην οικογένεια μου που με έκαναν δυνατό.»

Παράλληλα, ο Γιάννης Βούρος μοιράστηκε με τους τηλεθεατές και μία από τις ασχημότερες στιγμές της ζωή του. Ήταν Απρίλης του 2014, όταν τον συνέλαβαν με την κατηγορία πως χρωστάει 250.000 ευρώ στο δημόσιο.

«Με συνέλαβαν και μετά από μισή ώρα ξεκαθαρίστηκε το θέμα από τις υπηρεσίες του αρμόδιου Υπουργείου. Αποδείχθηκε πως ο διευθυντής του ΙΚΑ και ο εκάστοτος διευθυντής είναι υπεύθυνος για τα χρέη των οργανισμών. Είναι μία εμπειρία και αυτή να βρίσκεσαι στο αυτόφωρο με δακτυλικά αποτυπώματα και με φωτογραφίες. Είναι μία κανονική διαδικασία σύλληψης. Αυτό ομολογώ πως δεν το είχα ξαναζήσει».

Δείτε ένα μέρος από τη συνέντευξη που έδωσε σήμερα το πρωί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στέφανος Βούρος: "Δεν μπορούσα να επιτρέψω στον εαυτό μου να με λυπούνται"

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top