Balmainίτιδα! Τι συνέβη στις Ελληνίδες και έγιναν ξαφνικά Balmain…Maniacs!

To «μυστικό» του διάσημου οίκου μόδας που… έλκει τις γυναίκες σαν μαγνήτης

Balmainίτιδα! Τι συνέβη στις Ελληνίδες και έγιναν ξαφνικά Balmain…Maniacs!

​Μετά το… «μαλλιοτράβηγμα» των προηγούμενων ημερών με τις Ελληνίδες να στήνονται ώρες ολόκληρες στις ουρές για ένα ρούχο… Balmain, ήρθε η ώρα να σας αποκαλύψουμε τι τους συνέβη και έπαθαν… Balmainίτιδα, καθώς αυτός ο «κακός χαμός» διόλου τυχαίος δεν είναι.

Για τους λάτρες και τους γνώστες της μόδας, ο οίκος Balmain είναι από τους πιο ιστορικούς και έχει ένα «μυστικό», που ακολουθεί πιστά από το 1945 μέχρι σήμερα!

sdgfv.jpg

Ποιο είναι αυτό;

Σε αντίθεση με άλλους οίκους μόδας που γύρισαν την πλάτη τους σε αυτό που ήταν αρχικά, ο Balmain έμεινε πιστός στο όραμα και στο πρωτοποριακό πνεύμα του ιδρυτή του, Πιερ Μπαλμαίν.

balmain-hm_9-25-15.0.jpg
Μετά τον θάνατο του Πιερ Μπαλμαίν το 1982, ο οίκος μόδας πέρασε στα χέρια πολλών διάσημων σχεδιαστών, όπως οι: Erik Mortensen, Herve-Pierre, Oscar de la Renta, Laurent Mercier and Christophe Decarnin.

Όλοι τους σεβάστηκαν την «παράδοση» της «Jolie Madame» συνδυάζοντας την με τις νέες τάσεις και αυτό έκανε τον οίκο να μείνει σταθερός στις «αξίες» του.

zvd.jpg
Η απογείωση για τον Βalmain ήρθε το 2011, όταν ανέλαβε τον σχεδιασμό των ρούχων του οίκου ο Olivier Rousteing, δημιουργώντας συλλογές, εμπορικά αποδεκτές που πήγαν τον οίκο ένα βήμα παραπέρα.

Έμπνευση του Rousteing είναι το μοναδικό στυλ αυτοπεποίθησης που εμπνέει η σύγχρονη γυναίκα, σε συνδυασμό με τα ιστορικά χαρακτηριστικά του στυλ Balmain.

hm.jpg
Το…μυστικό του Olivier είναι πως στα ρούχα του συνδυάζει την διάσημη μαεστρί�� του Balmain στη ραπτική, με το κέντημα και τις παραδοσιακές τεχνικές της κλασικής ραπτικής.

Πιστός στο moto του Πιερ Μπαλμαίν που έλεγε «πάντα να ντύνεις τις γυναίκες με το κατάλληλο look για την κατάλληλη περίσταση», Rousteing δημιουργεί σχέδια που συμβαδίζουν με τον τρόπο που ντύνονται οι γυναίκες της γενιάς του.

0520_FL-balmain-hm_2000x1125-1152x648.jpg

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΙΕΡ ΜΠΑΛΜΑΙΝ (1914-1982):

Γεννήθηκε το 1914 σε ένα μικρό χωριό το Jean de Maurienne. Θεωρείται από πολλούς ένας από τους… πρωτοπόρους στο χώρο της μόδας, που μαζί με άλλους κορυφαίους σχεδιαστές, κατάφερε να οδηγήσει την Γαλλική μόδα στο απόγειο της, μετά το τέλος του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου.

Η Κέιτ Χάντσον

hudson.jpg
Αφού σπούδασε Αρχιτεκτονική (για να ικανοποιήσει την μητέρα του) ξεκίνησε την καριέρα του στη μόδα, αρχικά ως βοηθός του κορυφαίου ράφτη Lucien Lelong, ενώ παράλληλα δούλεψε στο πλευρό του Christian Dior και του Hubert de Givenchy.

Η Ρόζι Χάντινγκτον

2014-met-gala-fashion-wrongs-rosie-hungtinton-whilteley-balmain-rousteing.jpg

Το Φθινόπωρο του 1945, ίδρυσε τον δικό του οίκο μόδας.

Το style της «Jolie Madame» που προώθησε, ήταν και η… «υπογραφή» του οίκου, καθώς προσέφερε την απόλυτη αντίθεση στην χρηστική και χαλαρή εμφάνιση της καθημερινότητας. Αμέσως έγινε δημοφιλές στον γυναικείο πληθυσμό, καθώς οι γυναίκες είχαν την ευκαιρία πλέον να απαλλαγούν από τα απομεινάρια του πολέμου και να ντύσουν το σώμα τους με απόλυτη θηλυκότητα.

balmain_celebrities-wear-balmain-main.jpg
Το style της «Jolie Madame» έγινε διάσημο γρήγορα σε όλη την Ευρώπη, ενώ η χάρη του έφτασε μέχρι την Αμερική και το Hollywood.

Οι μεγαλύτερες stars της τότε εποχής άρχισαν να εμφανίζονται με συνολάκια Balmain, ζητώντας από τον κορυφαίο σχεδιαστή να τις ντύσει με cocktail φορέματα, βραδινές τουαλέτες και νυφικά φορέματα (βλέπε Audrey Hepburn, Ava Gardner, Brigitte Bardot, Josephine Baker, Katherine Hepburn, Marlene Dietrich και Sophia Loren).

Η Σίντι Κρόφορντ με την 16χρονη κόρη της, Κάια Γκέρμπερ

crawford kori.jpg
Σήμερα, συνολάκια Balmain φοράνε όλες οι κορυφαίες stars του Hollywood, με τις αδερφές Καρντάσιαν να τον τιμούν δεόντως, αφού κάθε εμφάνιση τους με τα εν λόγω ρούχα μένει… αξέχαστη.

(H Κιμ Καρντάσιαν)

Kim-Kardashian-Main.jpg
Δεν είναι λοιπόν απορίας άξιον που οι Ελληνίδες έγιναν… Balmainmaniacs!

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top