Την Ελληνίδα μητέρα του ευχαρίστησε από την σκηνή των Όσκαρ ο Αλεξάντρ Ντεσπλά

Κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης πρωτότυπης μουσικής για την ταινία «The Grand Budapest Hotel»

Την Ελληνίδα μητέρα του ευχαρίστησε από την σκηνή των Όσκαρ ο Αλεξάντρ Ντεσπλά

Τ​ην Ελληνίδα μητέρα του ευχαρίστησε από τη σκηνή των Όσκαρ ο ελλην��κής καταγωγής, Αλεξάντρ Ντεσπλά ο οποίος κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης πρωτότυπης μουσικής για την ταινία «The Grand Budapest Hotel» ενώ είχε προταθεί στην ίδια κατηγορία και για την ταινία «Το Παιχνίδι της Μίμησης».

Συγκινημένος ο συνθέτης ευχαρίστησε τον σκηνοθέτη της ταινίας Γους Άντερσον και τους συνεργάτες του, ενώ ειδική αναφορά έκανε και στην Ελληνίδα μητέρα του, όπως είπε.

Αργότερα, στην κάμερα του ABC ο συνθέτης μίλησε για την Ελλάδα και τη Γαλλία, τις δύο πατρίδες του, που έχουν επηρεάσει τη μουσική του.

oscar10.jpg
Στο ενεργητικό του, του ο Ντεσπλά έχει 28 υποψηφιότητες σε κινηματογραφικά και μουσικά βραβεία, μιας και είναι από τους πιο καταξιωμένους συνθέτες. Στα φετινά Oscar είχε για πρώτη φορά διπλή υποψηφιότητα στην κατηγορία Best Original Score για την μουσική του στις ταινίες The Grand Budapest Hotel και Imitation Game. Έχει βάλει την μουσική του σε πάμπολλες ταινίες όπως Syriana, Argo, Twilight, The King's Speech, Tree of Life, Harry Potter and the Deathly Hallows Part1-2, The Ides of March, Rise of the Guardians, Philomena, Godzilla, The Monuments Mens, Unbroken κ.α.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

OΣΚΑΡ 2015: Το Birdman ο μεγάλος νικητής-Δείτε όλα τα βραβεία

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top