Το σοκ του Π.Χαϊκάλη για τον θάνατο του Θ. Αγγελόπουλου

Δείτε πώς αντέδρασε στο άκουσμα της πληροφορίας

Δεν μπόρεσε να κρύψει το σοκ του, αλλά και την συγκίνησή του για την απώλεια του Θεόδωρου Αγγελόπουλου ο Παύλος Χαϊκάλης, ο οποίος έμαθε για τον θάνατο του κορυφαίου σκηνοθέτη κατά την διάρκεια συνέντευξης που παραχωρούσε και μπροστά την κάμερα.

«Πέθανε ο Θόδωρος Αγγελόπουλος; Οου…Το μαθαίνω τώρα… και σοκάρομαι…», είπε αρχικά ο ηθοποιός, ο οποίος μετά το πρώτο σοκ δήλωσε: «Ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος ήταν και παραμένει μια οντότητα του καλλιτεχνικού χώρου με ιδιαίτερη προσωπική γραφή. Σε κάποιους άρεσε και σε κάποιους δεν άρεσε. Οι δουλειές του δεν πέρασαν απαρατήρητες, ούτε ήταν για πέταμα. Δεν χαρακτηρίζονταν από φτήνια ή κακού είδους εμπορικότητα. Ηταν κινηματογραφιστής ποιητής με δική του οπτική γωνία με τα δικά του πιστεύω, δικά του standards. Νομίζω ότι είχε συμβάλλει στο να ακουστεί η Ελλάδα στο εξωτερικό και εγώ αυτό κρατάω, παρά τις ενστάσεις που είχα για την δουλειά του ως σκηνοθέτης».

Και κατέληξε: «Αφήνει ένα έργο και από εκεί και πέρα το βάρος πέφτει στους επόμενους κινηματογραφιστές. Ας προσπαθήσουν να κάνουν κάτι. Από το να μην κάνουν τίποτα, τουλάχιστον ας κάνουν κάτι ελάχιστο σε σχέση με αυτά που έκανε ο Αγγελόπουλος. Θλίβομαι. Τα συλλυπητήρια μου στην οικογένειά του».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από την Πρωινή Μελέτη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top