Ποιούς «κρύβουν» τα τέσσερα τραγούδια της Eurovision;

Κάνε κλικ και μάθε ποιοί βρίσκονται πίσω από τα φώτα!

Ποιούς «κρύβουν» τα τέσσερα τραγούδια της Eurovision;

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για να επιλέξουμε το τραγούδι που θα ανέβει στη σκηνή του Μάλμε στις 16 Μαΐου. Μετά την παρουσίαση των τεσσάρων υποψηφιοτήτων, το star.gr σου παρουσιάζει τους συντελεστές των κομματιών, αλλά και το who is who των 4 καλλιτεχνών!

1. Koza Mostra και Αγάθωνας – «Alcohol Is Free»

Μουσική: Ηλίας Κόζας
Στίχοι: Στάθης Παχίδης

koza mostra_agathonas.jpg

Ο Αγάθωνας Ιακωβίδης υπηρετεί το ρεμπέτικο και δημοτικό τραγούδι από το 1973, αρνούμενος να ασχοληθεί με άλλο είδος μουσικής. Έχει εμφανιστεί σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, ενώ έχει κάνει συναυλίες σε σχεδόν ολόκληρη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Οι Koza Mostra εμφανίστηκαν πριν από περίπου ένα χρόνο και είναι από τα συγκροτήματα που ξεχώρισαν. Αποτελούνται από τους Ηλία Κόζα (τραγούδι), Αλέξη Άρχοντη (ντραμς), Στέλιο Σιώμο (κιθάρα), Χρήστο Καλαϊτζόπουλο (ακορντεόν) και Βασίλη Ναλμπάντη (τρομπέτα). Ο Ηλίας Κόζας ήταν βασικός τραγουδιστής των Cabaret Balkan για 3 χρόνια, ενώ έκανε κοινές εμφανίσεις με τους Άγαμους Θύτες για 2 χρόνια.

2. Alex Leon και Giorgina – «Angel»

Μουσική: Alex Leon
Στίχοι: Riskykidd & Αlex Leon

alex leon_giorgina.jpg

O Alex Leon είναι από τα πουλέν της ελληνικής μουσικής στο editing, την μείξη ήχου και τη σύνθεση μουσικής για ραδιόφωνο, remixes, clubs και τηλεόραση!Πρώτη μεγάλη επιτυχία του ήταν το «Out Of My Head» των μαζί με τους Playmen, ενώ έχει υπογράψει πολλά από τα τραγούδια που έχουμε αγαπήσει, όπως το «Μια Ζωγραφιά (Ο Κόσμος Μας)» και έχει συνεργαστεί με τους Έλενα Παπαρίζου, Σάκη Ρουβά, Άννα Βίσση, Κώστα Μαρτάκη, Ελένη Φουρέιρα και Demy.

Η Giorgina (Τζωρτζίνα Καραχάλιου) έχει σπουδές στο αρμόνιο και ασχολήθηκε αρχικά με το jazz piano. Έχει τραγουδήσει σε πολλές μουσικές σκηνές και νυχτερινά μαγαζιά και μετράει συνεργασίες με γνωστούς τραγουδιστές, όπως οι Γιώργος Μαζωνάκης και Σάκης Ρουβάς.

3. Θωμαή Απέργη – «One Last Kiss»

Μουσική: Γιώργος Γκέκας
Στίχοι: Άγης Νικολακόπουλος

apergi.jpg

Η Θωμαή είναι από τις ανερχόμενες Ελληνίδες τραγουδίστριες. Ασχολείται κυρίως με την smooth jazz, την χορευτική bossa nova, αλλά και την downtempo electronica, funk και soul μουσική. Το πρώτο της τραγούδι ήταν το «What's Your Name» (γνωστό και με ελληνική version ως «Μια Βραδιά»), ενώ το δεύτερο single της, που κυκλοφόρησε πρόσφατα, ονομάζεται «You Keep Me Rolling»!

4. Αγγελική Ηλιάδη – «Χίλιες Και Μία Νύχτες»

Μουσική: Κυριάκος Παπαδόπουλος
Στίχοι: Ηλίας Φιλίππου

iliadi.jpg

Η Αγγελική ξεκίνησε την πορεία της στο τραγούδι κάνοντας ντουέτο με μία από τις γνωστότερες λαϊκές τραγουδίστριες, την γιαγιά της Καίτη Γκρέυ! Η πρώτη της δισκογραφική δουλειά κυκλοφόρησε το 2003, ενώ από τότε μετρά 7 χρυσούς και πλατινένιους δίσκους. Στην πίστα έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τους Νότη Σφακιανάκη, Βασίλη Καρρά, Νατάσα Θεοδωρίδου, Γιώργο Μαζωνάκη, Δέσποινα Βανδή, Γεράσιμο Ανδρεάτο, Πίτσα Παπαδοπούλου, Σάκη Ρουβά και Αντώνη Ρέμο, ενώ την είδαμε και στο «Dancing With The Stars» του 2011 (τερμάτισε στην τρίτη θέση).

Ακούστε στα βίντεο τα 4 υποψήφια τραγούδια!

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top