Η Αλίκη που νίκησε την εγκεφαλίτιδα και μάγεψε με τη φωνή της τον Simon Cowell

Έμειναν άφωνοι στο «Βρετανία έχεις ταλέντο»

Η Αλίκη που νίκησε την εγκεφαλίτιδα και μάγεψε με τη φωνή της τον Simon Cowell

Δεν είναι πολλές φορές που ο Simon Cowell μένει άφωνος και δεν μπορεί να βγάλει ούτε ένα φθόγγο, κρίνοντας τους διαγωνιζόμενους στο «Βρετανία έχεις ταλέντο». Όμως η Ελληνοκύπρια σοπράνο Αλίκη Χρυσοχού κατάφερε να τον μαγέψει με την υπέροχη φωνή της, χωρίς εκείνος να μπορεί να αρθρώσει λέξη,

Αυτό που συγκλονίζει ακόμα περισσότερο είναι το γεγονός ότι η ταλαντούχα ερμηνεύτρια πριν από λίγα χρόνια δεν μπορούσε καν να μιλήσει αφού έπασχε από εγκεφαλίτιδα.

Η Αλίκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λευκωσία και από μικρή θεωρούνταν παιδί θαύμα. Στα 18 της αποφάσισε να συνεχίσει τις σπουδές της στο κλασικό τραγούδι, στο φημισμένο πανεπιστήμιο του Sheffield, όμως στο τέλος του πρώτου έτους διαγνώστηκε με εγκεφαλίτιδα.

«Είμαι ευλογημένη που είμαι εδώ σήμερα. Πριν από μερικά χρόνια οι γιατροί μου είπαν ότι έχω εγκεφαλίτιδα. Όλα όσα είχα μάθει να κάνω ως μωρό εξαφανίστηκαν. Δεν μπορούσα να μιλήσω, να διαβάσω, να γράψω, να περπατήσω», εξομολογήθηκε η όμορφη Αλίκη, κοιτάζοντας τους κριτές του βρετανικού talent show.

Στο πλευρό της πάντα η μητέρα της, ο φύλακάς άγγελός της, ο άνθρωπος που της έδωσε δύναμη να το ξεπεράσει.

«Η μητέρα μου έπρεπε να κάνει τα πάντα για μένα. Να με ταΐζει και να με κάνει μπάνιο. Μέχρι που μια νύχτα που ήμασταν στο νοσοκομείο άρχισε να μου τραγουδά. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ανταποκρίθηκα σε οποιοδήποτε ερέθισμα μετά από πολύ καιρό», εξομολογήθηκε.

Μάλιστα το τραγούδι που επέλεξε να πει στο «Βρετανία έχεις ταλέντο», δεν ήταν καθόλου τυχαίο. Η νεαρή σοπράνο, τραγούδησε το «Bring me to life» των Evanescence, κάνοντας την κριτική επιτροπή να σηκωθεί και να την καταχειροκροτήσει.

«Έχεις φυσικό ταλέντο. Είναι το πιο εύκολο ναι που έχω πει στην καριέρα μου», της είπε ο στριφνός κατά τα άλλα Simon Cowell, με αποτέλεσμα η Αλίκη να περάσει στην επόμενη φάση του show.

Δείτε τη σε παλιότερη εμφάνισή της...

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top