Διαβάστε στο star.gr: Ο Άγιος Βασίλης αγαπάει το χαβιάρι(;)

Μην κάνετε κλικ όσοι είσαστε λάτρεις του συγκεκριμένου εδέσματος!!

Διαβάστε στο star.gr: Ο Άγιος Βασίλης αγαπάει το χαβιάρι(;)

​Επιμέλεια: Ολγίνα Σαντίκου

Μετά την ταινία «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι», εμπνευστήκαμε και το προσαρμόσαμε στο χριστουγεννιάτικο κλίμα... Αφού λοιπόν ο Θεός το αγαπάει γιατί να μην το αγαπάει και ο Άγιος Βασίλης;

Βέβαια για να βρούμε σύμφωνες και τις δυο πλευρές , το star.gr ετοίμασε κάτι special για εσάς, οπότε θα μείνετε ικανοποιημένοι και οι μεν και οι δε.

Μετά από έρευνα στο διαδίκτυο και την «έγκριση του Άγιου Βασίλη» σας προτείνουμε κάτι έυκολο, γκουρμέ, γευστικό, ιδιαίτερο και.... βασιλικό!

Σας προτείνουμε μια από τις καλύτερες συνταγές με χαβιάρι από σεφ μεγάλου ξενοδοχείου της Αθήνας, που ψαρέψαμε από το www.greekmasa.gr

Τι χρειαζόμαστε:

1/2 κιλό ταλιατέλες
1 φλυτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος
50 γραμ. μπρικ
50 γραμ. χαβιάρι
1 φλυτζάνι του καφέ βότκα
αλάτι

Για το σερβίρισμα

πιπέρι χοντροκομμένο
επιπλέον μπρικ

Εκτέλεση

Βράζουμε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό.
Σε μιά κατσαρολίτσα ρίχνουμε τη βότκα και την αφήνουμε να πάρει μιά βράση.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να βράσει ελαφρά η σάλτσα μας.
Όταν βράσουν οι ταλιατέλες, τις σουρώνουμε και τις αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα που φτιάξαμε.

Σερβίρουμε σε πιάτα, σκορπίζουμε πάνω το μπρικ και το χαβιάρι και στο κέντρο κάθε πιάτου βάζουμε μιά μεγάλη κουταλιά μπρικ.

Ακόμα μια γευστική συνταγή: Ψητές πατάτες με χαβιάρι και Philadelphia

Πασπαλίζουμε με άφθονο φρεσκοκομμενο, χοντροκομμένο πιπέρι και απολαμβάνουμε το πιάτο μας.
Ψητές πατάτες με χαβιάρι και Philadelphia

Χρόνος προετοιμασίας
15 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος
45 λεπτά

Συ��ολικός χρόνος
1 ώρα/ώρες

Υλικά
6 μεγάλες πατάτες
12 φέτες μπέικον
6 κουτ. γλ. χαβιάρι
6 κουτ.σ. PHILADELPHIA

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 °C. Πλένετε τις πατάτες και τυλίγετε την κάθε πατάτα με αλουμινόχαρτο. Τις ψήνετε για 45 λεπτά.
2. 15 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, ψήνετε στο γκριλ τις φέτες του μπέικον μέχρι να γίνουν τραγανές.
3. Ξετυλίγετε τις ψημένες πατάτες, τις κόβετε στα δύο και προσθέτετε από πάνω το μπέικον, το τυρί κρέμα Philadelphia και το χαβιάρι.

Tρίτη και εξίσου εξαιρετική συνταγή: Καραβίδες τυλιχτές σε noodles με κρέμα μαρουλιού και χαβιάρι

Από τον chef Νίκο Μαρίνο με τον Δημήτρη Σταρόβα, και το site www.toarkoudi.gr

Προετοιμασία :
1-1.5 ώρα
Μαγείρεμα :
0-15 λεπτά

Υλικά για 4 άτομα

16 καραβιδοουρές
1 μαρούλι
1 ματσάκι άνηθο
½ σκελίδα σκόρδο
χαβιάρι
1 φρέσκο κρεμμύδι
1 λεμόνι
200 γρ noodles (κινέζικα ζυμαρικά ρυζιού)
ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
100 γρ. τυρί κρέμα

Εκτέλεση Συνταγής

Βράζουμε τα noodles σε μπόλικο ζεστό νερό με λίγο αλάτι, τα στραγγίζουμε και τα περνάμε κάτω από κρύο νερό, για να μην κολλήσουν. Καθαρίζουμε τις καραβίδες από το καύκαλό τους και τη μαύρη γραμμή στη ράχη τους - το εντεράκι τους. Μετά από αυτή την προετοιμασία φτιάχνουμε την κρέμα μαρουλιού.

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, όπου σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σκόρδο, ψιλοκομμένα. Μόλις μαραθούν, προσθέτουμε το μαρούλι, το αφήνουμε να μαλακώσει για 3 λεπτά και βάζουμε και ψιλοκομμένο άνηθο. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και περιχύνουμε το περιεχόμενό του με το χυμό του λεμονιού. Μόλις κρυώσουν τα λαχανικά, τα αλέθουμε στο blender και τα ανακατεύουμε με την κρέμα τυριού.

Συνεχίζουμε με τις καραβίδες, τις οποίες περιχύνουμε με χυμό λεμονιού και τις αλατοπιπερώνουμε. Παίρνουμε βρασμένα noodles, 4-5 μαζί, και τα τυλίγουμε γύρω από κάθε μία καραβίδα. Σε ένα τηγάνι με καυτό λάδι τις τηγανίζουμε για δευτερόλεπτα κι από τις δυο πλευρές και τις βγάζουμε να στραγγίσουν σε χαρτί κουζίνας.

Πώς σερβίρουμε…

Μοιράζουμε την κρέμα μαρουλιού σε 4 βαθιά πιάτα. Στο κέντρο κάθε πιάτου, στήνουμε τρεις-τρεις τις καραβίδες σε «πυραμίδες», τις οποίες στηρίζουμε μ' ένα ξύλινο σουβλάκι, όρθιο σαν ιστό στη μέση του πιάτου. Τελειώνουμε τη διακόσμηση κάθε πιάτου με μαύρες «πινελιές» από χαβιάρι που "πετάμε" πάνω στην πράσινη κρέμα μαρουλιού και γύρω από το καραβιδογλυπτό!

Τώρα θα μου πείτε...και καλά να το τρώει ο Άγιος Βασίλης που .. «έχει χρήμα», αλλά εμείς οι απλοί θνητοί πρέπει σόνι και ντε να φάμε χαβιάρι;;;

Θυμόσαστε τη δίαιτα του ανανά;; Όπου «τρώμε τα πάντα εκτός από ανανά»; Όσοι θέλετε μπορείτε να εφαρμόσετε το... «τρώμε τα πάντα εκτός από χαβιάρι»...

Μιας και δεν έχουμε χρήματα ,μπορούμε να φάμε ό,τι βγάζει η κατσαρόλα, που έλεγαν και οι παλιοί, εκτός από χαβιάρι!!Κι ας αγαπάει ο Άγιος Βασίλης το χαβιάρι..

Γιατί εμείς οι κοινοί θνητοί αγαπάμε και...το σουβλάκι!Απλή, οικονομική και χοπρταστική λύση!Άλλωστε κρίση έχουμε, δεν θα παρεξηγηθούν οι καλεσμένοι μας αν τους σερβίρουμε μια σαλατούλα με σουβλάκι!.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top