Έλληνες stars με ένσημα… οικοδόμου!

ΔΕΙΤΕ πόσα δήλωσαν Πλούταρχος, Τερζής, Βίσση, Μαζωνάκης, κ.α

Έλληνες stars με ένσημα… οικοδόμου!

Μετά το σάλο που είχε προκληθεί με τα εισοδήματα που δηλώνουν στην εφορία οι εγχώριοι stars, τώρα έρχεται και νέα αποκάλυψη για τα μεγάλα ονόματα της αθηναϊκή νύχτας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα λοιπόν αρκετοί Έλληνες τραγουδιστές για την περίοδο 2007 – 2012 έχουν κολλήσει λιγότερα ένσημα στο ΙΚΑ ακόμα και από έναν οικοδόμο!!!

Έτσι, σύμφωνα με ρεπορτάζ των Νέων, ενώ το 2007 – 2008 ο Γιάννης Πλούταρχος και ο Πασχάλης Τερζής είχαν περίπου 1.000 ημέρες ασφάλισης κατ΄ έτος και φυσικά είχαν καταβάλει και τις ανάλογες ασφαλιστικές εισφορές, η Άννα Βίσση είχε το 2007 μόνο 44 ημέρες ασφάλισης και 38 το 2008, ενώ ο Γ. Μαζωνάκης είχε 76 μέρες το 2007 και 64 μέρες το 2008!!!

Την ίδια διετία επίσης ο Σάκης Ρουβάς είχε κολλήσει μόλις 93 ένσημα για το 2007 και 195 για το 2008, ενώ η Έλλη Κοκκίνου έχει 58 ένσημα για το 2007 και κανένα για το 2008, αφού ήταν η χρονιά που είχε γεννήσει το παιδί της και δεν εμφανιζόταν πουθενά.

kallitexnes1.jpg

Ήδη το ΙΚΑ και ο ΟΑΕΕ έχουν ξεκινήσει εντατικές έρευνες που έχουν βγά��ει λαβράκι. Τα πρώτα αποτελέσματα των ερευνών αποκαλύπτουν υποθέσεις τεράστιας εισφοροδιαφυγής με εμπλεκόμενα ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της νυχτερινής ζωής.

Εκτός λοιπόν από το γεγονός ότι αρκετοί καλλιτέχνες την διετία 2008 – 2009 δήλωναν στην εφορία εισοδήματα από 8.000 – 12.000, λιγότερα δηλαδή και από τα εισοδήματα των μισθωτών που πληρώνονταν με τον τότε κατώτερο μισθό, τώρα αποκαλύπτεται ότι πολλοί από αυτούς δεν έχουν συμπληρώσει καν τα ένσημα για να δικαιούνται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από το ΙΚΑ!!!!

kallitexnes2.jpg

Οι προκαταρκτικές έρευνες έχουν φέρει στο φως περιπτώσεις γνωστών καλλιτεχνών που την εξαετία 2007 – 2012 είχαν ισχνές ασφαλιστικές αποδοχές στο ΙΚΑ που σε μερικές περιπτώσεις δεν ξεπερνούσαν τα 10 ευρώ τον… χρόνο!!!! Την ίδια ώρα αποκαλύπτεται ότι το 2010 ο μέσος όρος των ημερών ασφάλισης το χρόνο για έναν οικοδόμο ήταν 72,8 ένσημα.

Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι οι ασφαλιστικές αποδοχές των καλλιτεχνών δεν προκύπτουν μόνο από τις εμφανίσεις τους σε ένα νυχτερινό κέντρο, αλλά και από τα ένσημα που κολλάνε από τις συναυλίες τους και από τα δικαιώματα που έχουν από τις πωλήσεις των cd τους. Έτσι ενώ θα έπρεπε να εμφανίζουν ασφαλιστικές εισφορές και από αυτές τους τις δραστηριότητες, αρκετοί καλλιτέχνες δεν το κάνουν.

Αρκετοί μάλιστα καλλιτέχνες, στηριζόμενοι στην νομοθεσία για τις ΕΠΕ, έχουν συστήσει δικές τους εταιρίες στις οποίες φαίνονται ως συνέταιροι με ποσοστό άνω του 3%, ώστε σύμφωνα με τη νομοθεσία να μπορούν να σφαλιστούν στον ΟΑΕΕ. Ωστόσο από τις έρευνες που έχουν ξεκινήσει, προκύπτει ότι οι καλλιτέχνες, διαχειριστές ΕΠΕ δεν έχουν κάνει καν αναγγελία στον ΟΑΕΕ.

Μάλιστα σύμφωνα με τη νομοθεσία, όταν ο διαχειριστής είναι εταίρος στην ΕΠΕ, τότε ο μισθός που λαμβάνει από αυτήν θεωρείται εισόδημα από εμπορικές επιχειρήσεις με την προϋπόθεση ότι είναι ασφαλισμένος σε οποιοδήποτε άλλο ταμείο εκτός του ΙΚΑ. Μάλιστα ο μισθός αυτός πρέπει να φορολογείται με συντελεστή 35%, κάτι που δεν συμβαίνει όμως, αφού κάποιοι καλλιτέχνες δεν έχουν ασφαλιστεί καν στον ΟΑΕΕ.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top