Διάσημος ηθοποιός του Hollywood δηλώνει: «Είμαι πλέον Έλληνας»

Ήρθε στη χώρα και… άλλαξε ταυτότητα

Όπως έγραψε και το star.gr, ο Stephen Baldwin ήρθε στην Ελλάδα για τις ανάγκες ενός θρησκευτικού ντοκιμαντέρ που θα έχει σαν στόχο την ενίσχυση του θρησκευτικού τουρισμού στη χώρα μας.

Μετά λοιπόν από την ολιγοήμερα παραμονή του στη χώρα μας, μαγεμένος από τις ομορφιές της, τις γεύσεις και τις μυρωδιές τις δε διστάζει να δηλώσει κι εκείνος «Έλληνας».

«Αυτό το project το ονόμασα “Greek for a week” γιατί ουσιαστικά αυτό που κάνω τώρα, αλλά και όταν θα ξαναέρθω στην Ελλάδα το Νοέμβριο, είναι να προσπαθήσω να επισκεφθώ όσο το δυνατόν περισσότερα μέρη και πόλεις της χώρας μας για να αναδείξω τη μοναδικότητά τους. Μοιράζομαι εμπε��ρίες γυρνώντας διάφορα αξιοθέατα βάσει των τόπων απ’ όπου πέρασαν οι Απόστολοι. Όμως δε θέλουμε να εστιάσουμε στη Βίβλο, αλλά ταυτόχρονα να διασκεδάσουμε. Αυτό όμως που κατάλαβα είναι πως τελικά δεν θα είμαι Έλληνας για μια εβδομάδα, αλλά για μια ζωή», είπε ο ηθοποιός.

Όσο για την εικόνα που έχουν οι ξένοι για την Ελλάδα, ο Stephen Baldwin δηλώνει ότι η… δική του Ελλάδα είναι διαφορετική.

«Αν δεν είσαι από εδώ δεν καταλαβαίνεις. Νομίζω ότι ο κόσμος στην Αμερική δεν καταλαβαίνει πως όσο τρελή κι αν είναι η κατάσταση, τα πράγματα στην Ελλάδα είναι φυσιολογικά. Η Ελλάδα είναι ένα ξεχωριστό μέρος γεωγραφικά και πολιτιστικά. Χρειάζεται να πω ότι το φαγητό είναι φοβερό; Ήρθα χωρίς συγκεκριμένες προσδοκίες, αλλά με πολλή αγάπη για την Ελλάδα. Απλώς στην παγκόσμια οικονομία παρατηρώ μια τρομερή απελπισία λόγω του χάσματος ανάμεσα στους έχοντες και στους μη έχοντες. Αυτό συμβαίνει και στην Ελλάδα», είπε.

Ο Baldwin δήλωσε λάτρης της Αθήνας και μάλιστα βρήκε αρκετά κοινά στοιχεία με τη Νέα Υόρκη.

«Η Αθήνα; Τι να πει κανείς για την Αθήνα; Ότι κι αν γίνεται με την οικονομία και τα προβλήματα, η καρδιά και το πνεύμα των κατοίκων, των Ελλήνων είναι τόσο δυνατά! Βλέπω στα μάτια των νέων ανθρώπων που κυκλοφορούν έξω μια τρομερή αποφασιστικότητα. Αυτός ο τόπος, με τέτοιους πολίτες μόνο μπροστά θα πάει. Είμαι από τη Νέα Υόρκη και μένω εκεί. Την λένε το χωνευτήρι του κόσμου. Έτσι ακριβώς είναι και η Αθήνα», είπε.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top