Aida:Το ορφανό αρκουδάκι που έψαχνε τροφή και ζεστασιά

Κυνηγοί σκότωσαν τη μητέρα της και εκείνη έμεινε μόνη και απροστάτευτη

Σε ένα ορεινό χωριό της Βοσνίας, ένα ορφανό αρκουδάκι τριγυρνούσε μόνο και πεινασμένο αναζητώντας θαλπωρή και αγάπη.

Οι ντόπιοι βρήκαν το πεινασμένο ζώο και αποφάσισαν να το φροντίσουν. Άνοιξαν την αγκαλιά τους και του έδωσαν πολλή αγάπη. Η δύο μηνών αρκούδα πήρε το όνομα Aida, αλλά είχε ένα πρόβλημα. Δε μπορούσε με τίποτα να σταθεί στα πόδια της. Μία κάτοικος της περιοχής η Σίζα Μπέκαρ της έδωσε λίγο γάλα και η αρκούδα πήρε τα πάνω της.

Η Aida έπαιζε και έτρεχε χαρούμενη και έγινε η αδυναμία των κατοίκων.

Οι χωρικοί λένε ότι η μητέρα της Aida πιθανότατα σκοτώθηκε από λαθροκυνηγούς οι οποίοι συχνά κακοποιούν καφέ αρκούδες. Το κυνήγι αρκούδων απαγορεύεται στην αυτόνομη Βοσνιακό-Κροατική Ομοσπονδία όπου βρέθηκε η Aida, αλλά επέτρεψε στο άλλο μισό της χώρας, τη Σερβική Δημοκρατία.

Ο Μοχάμεντ Χόντζιτς, ο επικεφαλής δασολογικός επιθεωρητής της Ομοσπονδίας, δήλωσε ότι η Aida ήταν το τρίτο αρκουδάκι που διασώθηκε στην περιοχή. 

Χωρίς τη μητέρα της να την προστατεύσει, η Aida δεν έχει καμία πιθανότητα να επιβιώσει στην άγρια φύση. Τελικά η αρκούδα  μεταφέρθηκε στο ζωολογικό κήπο του Σεράγεβο, όπου μπορεί να λάβει την πιο εξειδικευμένη φροντίδα που χρειάζεται για να ξαναφτιάξει τη δύναμή της.
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top