Παρέμβαση Ντογιάκου για σχέσεις νονών της νύχτας με στελέχη της ΕΛΑΣ

Θεοδωρικάκος: Διέταξε έρευνα για τις αναφορές για επίορκους αστυνομικούς

Βίντεο από το δελτίο του Star (29/1)

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισιδώρου Ντογιάκου προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής» με τίτλο «Διάλογοι της Ντροπής» το όποιο αναφέρεται σε επαφές και διαλόγους μεταξύ νονών της νύχτας και στελεχών της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με το «Βήμα», οι διάλογοι αυτοί εντοπίστηκαν από παρακολουθήσεις επικοινωνιών σε εφαρμογές, όπως Viber και WhatsApp, κινητών τηλεφώνων δολοφονηθέντων με συμβόλαια θανάτου που εδώ και μήνες αποτελούσαν αντικείμενο ερευνών σε καθεστώς απόλυτης μυστικότητας. 

Από τις παρακολουθήσεις αυτές και σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, προέκυψε ανώτατοι νυν αξιωματικοί της ΕΛΑΣ να αναφέρουν ότι θα συνδράμουν κυκλώματα λαθρεμπορίου καυσίμων και άλλους εμπλεκόμενους με ποινικά εγκλήματα.

Όπως αποκαλύπτεται μέσα από το δημοσίευμα, οι συνομιλίες μεταξύ των «νονών» και των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., είχαν ως στόχο τους οι αστυνομικοί να προχωρούν σε πλημμελείς ελέγχους και να επιτρέπουν στα κυκλώματα να δρουν ανενόχλητα.

Επιπρόσθετα, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, κατά το δημοσίευμα, επικαλούνται πρόσβαση σε πολιτικούς παράγοντες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ώστε να προωθήσουν σε κρίσιμες θέσεις δικούς τους αστυνομικούς, ώστε να μπορούν να τους εξυπηρετούν καθημερινά.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός Ισίδωρος Ντογιάκος ζήτησε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνο να διερευνηθεί άμεσα η υπόθεση και να ελεγχθεί η διάπραξη αξιόποινων πράξεων συγκεκριμένων προσώπων.

Μάλιστα, για την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης λόγω της σοβαρότητας της ο Ντογιάκος ζήτησε η προκαταρκτική εξέταση να ανατεθεί σε δύο εισαγγελείς, τακτικό και επίκουρο, ώστε να ολοκληρωθεί η έρευνα το συντομότερο δυνατόν.
 

Θεοδωρικάκος: Διέταξε έρευνα για τις αναφορές για επίορκους αστυνομικούς

Νωρίτερα, ο Τάκης Θεοδωρικάκος, υπουργός Προστασίας του Πολίτη, διέταξε έρευνα για έλεγχο των αναφορών του δημοσιεύματος της εφημερίδας.

θεοδωρικακος ελας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, το εν λόγω δημοσίευμα αποστέλλεται στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Σύμφωνα με αυτό το δημοσίευμα, εντοπίστηκαν συνομιλίας από παρακολουθήσεις επικοινωνιών σε εφαρμογές, όπως Viber και WhatsApp.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Σχετικά με σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας, το οποίο αναπαράγεται σε ιστοσελίδες του διαδικτύου και αφορά σε μέλη παράνομων κυκλωμάτων, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι:

Με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου το συγκεκριμένο δημοσίευμα αποστέλλεται στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας προκειμένου να υπάρξει ουσιαστικός έλεγχος καθώς και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top