Μητσοτάκης: «Ό,τι έχω να πω στον Ερντογάν, θα το πω κατά πρόσωπο» - Βίντεο

Νέα επίθεση Ερντογάν στον πρωθυπουργό: «Δε θα πέσω στο επίπεδό του»

Λίγη ώρα μετά το «θερμό επεισόδιο» Ερντογάν - Μητσοτάκη που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στη Σύνοδο της Πράγας, ο Έλληνας πρωθυπουργός περιέγραψε στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και άλλους Ευρωπαίους αξιωματούχους τι ακριβώς διαδραματίστηκε ανάμεσά τους.

«Λέτε ότι θα έρθετε βράδυ στην Ελλάδα, σκέφτεστε να επιτεθείτε κ.Ερντογάν;»

«Σηκώθηκα όρθιος και του είπα πως ό,τι έχω να σου πω, θα στο πω κατά πρόσωπο», είπε μεταξύ άλλων ο Έλληνας πρωθυπουργός, σύμφωνα με το βίντεο που κατέγραψε δημοσιογράφος και ανήρτησε στο Twitter.

 


Νέα επίθεση Ερντογάν για Μητσοτάκη: «Δε θα πέσω στο επίπεδό του»

Νέα επίθεση κατά Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε πριν από λίγο ο Τούρκος πρόεδρος με δηλώσείς του στο περιθώριο της άτυπης Συνόδου της Πράγας.

Μητσοτάκης: «Οι ηγέτες κατάλαβαν ποιος είναι αυτός που προκαλεί»

Ερωτώμενος από δημοσιογράφους για το αν μίλησε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε: «Είδατε κάτι τέτοιο; Πρόκειται για άνθρωπο που δε γνωρίζει τους κανόνες του πρωτοκόλλου. Ήμουν ένας από τους βασικούς ομιλητές, έδωσα τοn λόγο μου», είπε ο Ερντογάν και πρόσθεσε:

Σηκώθηκε και προσπάθησε να μου απαντήσει; Τι θα έπρεπε να κάνω; Να απαντήσω στην απάντησή του; Θα πέσει ο πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας σ’ αυτό το επίπεδο;

Ερντογάν

«Θερμό» επεισόδιο Ερντογάν - Μητσοτάκη στη Σύνοδο της Πράγας

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης στο δείπνο της πρώτης συνόδου της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, ότι δεν έχει τίποτα να συζητήσει με την ελληνική κυβέρνηση.

«Ολόκληρη η πολιτική τους βασίζεται σε ψέματα, δεν είναι ειλικρινείς. Δεν έχουμε τίποτα να συζητήσουμε με την Ελλάδα», είπε ο Τούρκος πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Πράγα.

Ο Ερντογάν υποστήριξε ότι η Αθήνα κατανοεί το μήνυμα της Άγκυρας ότι «Μπορεί να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα» - ένα σχόλιο που έχουν καταδικάσει αξιωματούχοι στην Ελλάδα και άλλες χώρες της Δύσης ως «απειλή» κατά γειτονικής χώρας, υπογραμμίζει το πρακτορείο Reuters.

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε τον λόγο και του απάντησε ευθέως ότι πρέπει να πάψει να αμφισβητεί την κυριαρχία των νησιών. Και ότι αντί να προκαλεί εντάσεις θα πρέπει να προσέλθει σε συνεννόηση και διάλογο χωρίς εντάσεις και ακραία ρητορική, όπως κάνουν οι υπεύθυνοι ηγέτες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top