Μητσοτάκης: «Οι ηγέτες κατάλαβαν ποιος είναι αυτός που προκαλεί»

«Η Ελλάδα απαντά πάντα με αυτοπεποίθηση»

Νέο μήνυμα προς την Τουρκία απέστειλε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στην άτυπη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στην Πράγα

«Η Ελλάδα δεν προκαλεί, αλλά απαντά όταν προκαλείται», είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε:

Πράγα: Εκνευρισμένος και απομονωμένος ο Ερντογάν στη σύνοδο κορυφής

«Είχα την ευκαιρία χθες να επαναλάβω όσα είπα στον ΟΗΕ, ότι δεν νοείται η Ελλάδα να κατηγορείται όταν η Τουρκία απειλεί, είναι αδύνατο να εκτονωθεί η σχέση όταν συνεχίζεται αυτή τη η ρητορική. Δεν είναι η Ελλάδα που κλείνει το παράθυρο διαλόγου. Έχουμε με το μέρος μας το διεθνές δίκαιο».

«Τα έψαλλε» ο Μακρόν στον Ερντογάν για τις προκλήσεις στην Ελλάδα

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, οι Ευρωπαίοι ηγέτες κατάλαβαν χθες, κατά τη διάρκεια του δείπνου, ποιος είναι αυτός που προκαλεί. 

Πράγα: «Θερμό επεισόδιο» Ερντογάν – Μητσοτάκη στο δείπνο των ηγετών!

«Είχαμε μια ευκαιρία να αντιληφθούν οι ηγέτες ποιος είναι αυτός που προκαλεί και υψώνει τους τόνους και ποια είναι η χώρα που υπερασπίζεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Κλείνουμε την πόρτα στην πρόκληση, ανοίγουμε την πόρτα του διαλόγου», κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης: «Να σταματήσει η εργαλειοποίηση του προσφυγικού από την Τουρκία»

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη και για τα δύο ναυάγια που σημειώθηκαν χθες στο Αιγαίο με δεκάδες νεκρούς μετανάστες. 

Ναυάγια: Ψάχνουν αγνοούμενους στα Κύθηρα και τη Λέσβο

«Πρέπει να σταματήσει επιτέλους αυτή η εργαλειοποίηση του προσφυγικού και καλώ την Τουρκία να συνεργαστεί με την Ελλάδα για να εξαλείψουμε τα άθλια δίκτυα διακινητών για να μη χάνονται άλλες ζωές», είπε και πρόσθεσε:

«Η Τουρκία το έχει αποδείξει ότι, όταν θέλει, μπορεί να κάνει περισσότερα, ώστε να περιορίσει το πρόβλημα, το οποίο γεννάται στη ρίζα του κι αυτό έγγυται στις βάρκες που φεύγουν από τις τουρκικές ακτές. Η Ελλάδα θα εξακολουθεί να κάνει με αποτελεσματικότητα και ανθρωπιά αυτο που κάνει τα τελευταία χρόνια, να υπερασπίζεται τα σύνορά της και ταυτόχρονα να προστρέχει και να σώζει».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top