O Βαρβιτσιώτης ανοίγει τον δρόμο στους καλλιτέχνες της Βρετανίας

Καλλιτεχνικός πόλος έλξης η χώρα μας

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Ένα σοβαρό άνοιγμα στους Βρετανούς καλλιτέχνες έκανε ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μέσα από μία πολύ στοχευμένη πρωτοβουλία, να απαλλάξει τους πνευματικούς δημιουργούς του Ηνωμένου Βασιλείου από την υποχρέωση χορήγησης θεώρησης Schengen.

Έτσι ανοίγει ο δρόμος για την προσέλκυση δημοφιλών μουσικών σχημάτων από το νησί, ενώ η Ελλάδα καθίσταται πόλος έλξης και ένας καλλιτεχνικός προορισμός, στη μετά Brexit εποχή.

Βαρβιτσιώτης στο Star: Το σχέδιο Β΄ για την προμήθεια φυσικού αερίου

Για όσους γνωρίζουν, χρειάστηκε αθόρυβη μεν, ουσιαστική δε δουλειά, για μεγάλο χρονικό διάστημα, προκειμένου να λάβει «σάρκα και οστά» η πρωτοβουλία, ενώ το θέμα είχε συζητηθεί σε όλη του τη διάσταση μεταξύ του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και της Βρετανίδας υφυπουργού Πολιτισμού, ΜΜΕ και Ψηφιακής Πολιτικής Τζούλια Λόπεζ, αλλά και με άλλους Βρετανούς αξιωματούχους.

Δένδιας από Λονδίνο: Η Μ. Βρετανία παραμένει μεγάλος παγκόσμιος παίκτης 

Μαθαίνουμε ότι το Λονδίνο υποδέχτηκε με ενθουσιασμό την εξέλιξη αυτή, αφού χαράσσει νέα μουσικά μονοπάτια στη χώρα μας, με θετικό αντίκτυπο και μεγάλη ακτινοβολία και το κυριότερο χωρίς γραφειοκρατικά εμπόδια.

Stephen Fry: Αποδείξτε την κλάση σας και επιστρέψτε τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Επίσης, το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο διοργανωτών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, προκειμένου οι επερχόμενες  εκδηλώσεις στη χώρα μας, να εξελιχθούν σε ένα όχημα προβολής του δίκαιου αιτήματος της Ελλάδας για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα.
 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top