Μητσοτάκης: Παρέμβαση ΕΕ για την ενέργεια όπως με το Ταμείο Ανάκαμψης 

«Η Ελλάδα αλλάζει πίστα και μετατρέπεται σε κόμβο στην περιοχή» το μήνυμα 

Ευρωπαϊκή παρέμβαση για την ενέργεια, ζήτησε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ανώτατα στελέχη γαλλικών κολοσσών, στέλνοντας το μήνυμα ότι η χώρα μας αλλάζει πίστα. 

Μητσοτάκης στην ΠΕ ΝΔ: Εγρήγορση και το κεφάλι κάτω, δίπλα στον πολίτη 

 Όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, από το Μέγαρο Μαξίμου,  ο Γιώργος Ευγενίδης,  με δεδομένο ότι τις επόμενες μέρες, ως τις 18 του μήνα, περιμένουμε να δούμε τι θα προτείνει η Κομισιόν για την ενεργειακή κρίση, ο πρωθυπουργός σήμερα έκανε νέα παρέμβαση στο θέμα. 

«Πρόκειται για μια ευρωπαϊκή πρόκληση που απαιτεί ευρωπαϊκή απάντηση» είπε ο κ. Μητσοτάκης υποδεχόμενους Γάλλους βιομηχάνους στο Μαξίμου. Μετά την ελληνική παρέμβαση για το κόστος του ρεύματος, ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα στις Βρυξέλλες ότι, όπως έπραξε με το Ταμείο Ανάκαμψης, η Ευρώπη πρέπει να πράξει  και με το μεγάλο αγκάθι της ενέργειας. 

Το σχέδιο για νέο lockdown για εξοικονόμηση ενέργειας  

Εκπρόσωποι 23 γαλλικών κολοσσών στο Μέγαρο Μαξίμου

Στη συνάντηση συμμετείχαν ανώτατα στελέχη 23 Γαλλικών κολοσσών, μέλη του γαλλικού ΣΕΒ δηλαδή, που επισκέπτονται τη χώρα μας. 

Γαλλικοί κολοσσοί που συμμετείχαν στη συνάντηση με τον Κ. Μητσοτάκη

Γαλλικοί κολοσσοί που συμμετείχαν στη συνάντηση με τον Κ. Μητσοτάκη 

Μαξίμου: 300 εκατ. ευρώ από τα υπερέσοδα ενέργειας στο πακέτο στήριξης 

Μεταξύ αυτών και δύο ενεργειακοί κολοσσοί, η Sagemcom και η Saur που ασχολείται με Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, αλλά και άλλες μεγάλες εταιρίες, όπως οι Airbus, Naval Group, Thales, Vinci και L' Oreal. 

Το μήνυμα του πρωθυπουργού ήταν ότι «η Ελλάδα αλλάζει πίστα» και μετατρέπεται σε κόμβο για την περιοχή μας.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top