Ο Νίκος Δένδιας ενημέρωσε τον Πάιατ για τις προκλήσεις των Τούρκων

Εκνευρισμός της Άγκυρας από τις επισκέψεις Χαρδαλιά

O Νίκος Δένδιας ενημέρωσε σήμερα τον Τζέφρι Πάιατ για τις προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο, οι οποίες δεν περιορίζονται μόνο σε ρητορικό επίπεδο.

Επιπλέον, η Άγκυρα δεν κρύβει τον εκνευρισμό της για τις πρόσφατες επισκέψεις του Νίκου Χαρδαλιά σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου.  

Η Άγκυρα συνεχίζει να αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία σε νησιά του Αιγαίου.

Δένδιας από Λονδίνο: Η Μ. Βρετανία παραμένει μεγάλος παγκόσμιος παίκτης 

«Η Ελλάδα από τη δεκαετία του 60᾽ εξόπλισε τα νησιά που βρίσκονται απέναντι από τα Στενά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου όπως και τα Δωδεκάνησα, με τη δικαιολογία της στρατιωτικής απειλής από την Τουρκία» ανέφερε η Haber Global. 

Μάλιστα, οι τελευταίες επισκέψεις του υφυπουργού Άμυνας Νίκου Χαρδαλιά σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου ενόχλησε σφόδρα τους Τούρκους. Παρενόχλησαν, μέσω ασυρμάτου, το ελικόπτερό του το Σάββατο, την ώρα που πετούσε εντός του FIR Αθηνών, ενώ στρατιωτικές πηγές προειδοποίησαν προκλητικά τους Έλληνες πολιτικούς, μέσω του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων "ΑΝΑΤΟΛΟΥ". 


« Θα πρέπει να γνωρίζουν πως, όπως έχει συμβεί στην ιστορία, αυτοί που κρύβονται πίσω τους θα τους εγκαταλείψουν, ενώ οι περιπέτειες τους θα καταλήξουν σε απογοήτευση και ο ελληνικός λαός θα υποφέρει από αυτό» αναφέρει το πρακτορείο «Ανατολού».

Ο Νίκος Δένδιας ενημέρωσε το πρωί τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, για την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, με τις συνεχείς παραβιάσεις και υπερπτήσεις κυρίως μη επανδρωμένων αεροσκαφών και τις δηλώσεις Τσαβούσογλου για την κυριαρχία των ελληνικών νησιών. 

Δεν αποκλείεται συνάντηση Παναγιωτόπουλου- Ακάρ στο Νάτο

Αύριο και μεθαύριο γίνεται στις Βρυξέλλες η εαρινή Σύνοδος των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ. Στο περιθώριο, δεν αποκλείεται να υπάρξει συνάντηση του Νίκου Παναγιωτόπουλου με τον Χουλουσί Ακάρ.

Τουρκικά F-16 έρχονται τον Μάιο στον Αραξό

Παρά το «ηλεκτρισμένο»  κλίμα των ημερών πάντως, είναι πολύ πιθανό να δούμε το Μάιο τουρκικά F-16 στη χώρα μας, στο πλαίσιο της Νατοϊκής άσκησης «Tiger Meet»  που θα γίνει στον Άραξο. Τελευταία φορά, τουρκικά F-16  είχαν προσγειωθεί στην Ελλάδα, πάλι για Νατοϊκή άσκηση, πριν 22 χρόνια, στο αεροδρόμιο της Αγχιάλου.  


Χθες η φρεγάτα ΣΠΕΤΣΑΙ έκανε ασκήσεις  στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Κρήτης με πλοία της Μόνιμης Νατοϊκής Ναυτικής Δύναμης.  

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top