Φώφη Γεννηματά: Από την ΠΑΣΠ στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ - To βιογραφικό της

Η λαμπρή πολιτική καριέρα στο ΠΑΣΟΚ και το ΚΙΝΑΛ

Ο πολιτικός κόσμος της χώρας έχει βυθιστεί στο πένθος μετά τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά σε ηλικία 56 ετών. Η Ελληνίδα πολιτικός με τη λαμπρή καριέρα είχε διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού το 2008. 

Την είδηση του θανάτου της γνωστοποίησε το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», στο οποίο νοσηλευόταν η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ από τις 12 Οκτωβρίου, όταν παρουσίασε υποτροπή της βασική της νόσου.

Φώφη Γεννηματά: Η πολιτική της καριέρα στο ΠΑΣΟΚ και το ΚΙΝΑΛ

Η Φώφη Γεννηματά υπήρξε μία δυναμική Ελληνίδα και δραστηριοποιήθηκε σε πολλούς τομείς της πολιτικής ζωής. 

Γεννήθηκε το 1964 στους Αμπελόκηπους της Αθήνας. Η επιρροή του πατέρα της στην επαγγελματική της πορεία ήταν σημαντική, αφού ο Γιώργος Γεννηματάς υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. 

Φώφη Γεννηματά: Ο σύζυγός της ήταν το στήριγμά της στη μάχη με τον καρκίνο

Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο ΕΚΠΑ, όπου συμμετείχε ενεργά στην παράταξη της ΠΑΣΠ του ΠΑΣΟΚ για τις χρονιές 1982-1987. 
Η καριέρα της ξεκίνησε το 2000 όταν εξελέγη Βουλευτής Α΄ Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ και μετέπειτα γραμματέας του Προεδρείου της Βουλής. Παρέμεινε στο αξίωμα έως τις 31 Δεκεμβρίου 2002. 

Φώφη Γεννηματά

Το 2003 είχε χρηματίσει υπερνομάρχης Αθηνών-Πειραιώς για τέσσερα χρόνια. Στη συνέχεια, διετέλεσε υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (2009-2010) στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου, αναπληρώτρια υπουργός Εσωτερικών (2011-2012) στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ του Λουκά Παπαδήμου, καθώς και αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας (2013-2015), στην κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ του Αντώνη Σαμαρά.

Φώφη Γενημματά: Συγκλονισμένος ο πολιτικός κόσμος από τον χαμό της

Το 2014 τέθηκε επικεφαλής της Ελιάς - Δημοκρατικής Παράταξης, στην οποία δραστηριοποιήθηκε μέχρι το 2019, ενώ παράλληλα ήταν επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. 

Το 2015 εκλέχτηκε βουλευτής της Β Αθηνών, ενώ την ίδια χρονιά ανέλαβε την Προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Από το 2017 διετέλεσε Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, για το οποίο είχε ξεκινήσει και την προεκλογική της εκστρατεία για τον Δεκέμβριο του 2021. 

Φώφη Γεννηματά

Ωστόσο, όταν επιδεινώθηκε η υγεία της ανακοίνωσε πως αποσύρει τη συμμετοχή της από τις εκλογές του κόμματος. Δεκατρείς μέρες μετά την ανακοίνωσή της, απεβίωσε μετά από επιπλοκές της νόσου. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top