Συνάντηση Δένδια με τον Αλγερινό ομόλογό του - Στο επίκεντρο η Λιβύη

Τι συζήτησαν οι υπουργοί Εξωτερικών

Νίκος Δένδιας

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον Αλγερινό ομόλογό του Ramtane Lamamra στο περιθώριο της 76ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Θερμό φθινόπωρο δείχνουν οι κινήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο 

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο κ. Δένδιας επανέλαβε την πάγια ελληνική θέση, την οποία συμμερίζεται η συντριπτική πλειοψηφία της Διεθνούς Κοινότητας, για την πλήρη αποχώρηση όλων των ξένων στρατευμάτων από τη Λιβύη, συμπεριλαμβανομένων των μισθοφόρων και των παραστρατιωτικών ομάδων.

Υπό αυτό το πρίσμα, τόνισε ότι οι εκλογές πρέπει να πραγματοποιηθούν εντός του προγραμματισμένου χρονοδιαγράμματος. Επιπλέον, οι δύο υπουργοί συζήτησαν την ιδιαίτερα ανησυχητική κατάσταση στην περιοχή του Σαχέλ, με τον Έλληνα ΥΠΕΞ να υπογραμμίζει την σημασία που πρέπει να αποδίδει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην περιοχή αυτή, καθώς επηρεάζει άμεσα και την ευρωπαϊκή ασφάλεια.

Δένδιας: Η τουρκική συμπεριφορά έχει ξεφύγει από κάθε λογική

Η συνάντηση με τον Αλγερινό ΥΠΕΞ έγινε στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί ο Νίκος Δένδιας με χώρες που έχουν άμεσο ενδιαφέρον για την σταθεροποίηση της Λιβύης εν όψει των επικείμενων εκλογών που έχουν προγραμματιστεί για το τέλος του Δεκέμβρη. Υπενθυμίζεται ότι ο Έλληνας ΥΠΕΞ είχε συναντηθεί πριν από δύο εβδομάδες στην Αθήνα με την Λίβυα ομόλογό του, ενώ την ακριβώς επομένη ημέρα είχε μεταβεί στην Τύνιδα.

Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες διπλωματικές πηγές, το θέμα της Λιβύης θα είναι στην ημερήσια διάταξη των τακτικών επαφών που θα συνεχίσει να έχει ο υπουργός στη Νέα Υόρκη με στρατηγικούς εταίρους της Ελλάδας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, όπως η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Σαουδική Αραβία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top