Ιατρικές βεβαιώσεις μέσω sms και mail: Πως θα εκδίδονται ηλεκτρονικά

Πώς θα ελέγχεται το εάν είναι έγκυρες

γιατρός υπολογιστή

Ιατρικές βεβαιώσεις στα κινητά τηλέφωνα θα μπορούν να λαμβάνουν οι πολίτες από την ερχόμενη εβδομάδα, πιθανότατα και τη Δευτέρα.

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα θέσει σε λειτουργία την πλατφόρμα, στην οποία θα μπορούν να εισέρχονται οι γιατροί προκειμένου να τις εκδίδουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκδοσή τους θα γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής «Ιατρικές Βεβαιώσεις» και αποκλειστικά από τον θεράποντα γιατρό.

Ο γιατρός έχει τη δυνατότητα με χρήση του ΑΜΚΑ ή άλλου ταυτοποιητικού στοιχείου του ασθενούς του να διαλέξει τον τύπο της βεβαίωσης και στη συνέχεια διαλέγοντας κάποιο από τα διαθέσιμα προτεινόμενα κείμενα, να εκδώσει τη σχετική βεβαίωση, που θα φέρει έναν μοναδικό αριθμό (barcode).

Στη συνέχεια εάν ο πολίτης έχει ενεργοποιήσει την άυλη συνταγογράφηση, θα λαμβάνει ένα sms στο κίνητό του, στο οποίο θα αναφέρεται ο αριθμός της ιατρικής βεβαίωσης.

Με e-mail θα λαμβάνει και το πλήρες κείμενο σε μορφή pdf, ώστε να μπορεί να την εκτυπώσει.

Στην περίπτωση που η άυλη συνταγογράφηση δεν είναι ενεργοποιημένη, μπορεί να γίνει εκτύπωση της ιατρικής βεβαίωσης από τον γιατρό.

Αν ωστόσο ο ενδιαφερόμενος για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στη βεβαίωσή του, τότε μπορεί να επικοινωνήσει με τον γιατρό του και να του δώσει τον αριθμό βεβαίωσης.

Έπειτα, έχει τη δυνατότητα να εισέλθει στην πλατφόρμα myhealth.gov.gr και πληκτρολογώντας τον μοναδικό αριθμό βεβαίωσης και τους κωδικούς Taxisnet, να την εκδώσει.

Πώς θα ελέγχεται εάν είναι έγκυρες οι ιατρικές βεβαιώσεις

Πολύ σύντομα οι ιατρικές βεβαιώσεις θα είναι διαθέσιμες και μέσω του mobile app myHealth, ώστε οι πολίτες να έχουν πρόσβαση σε αυτές και να τις παρουσιάζουν όπου χρειάζεται.

Ανάλογα με την κατάσταση της ιατρικής βεβαίωσης εμφανίζονται τα παρακάτω μηνύματα:

•    Έγκυρη ιατρική βεβαίωση

•    Ληγμένη ιατρική βεβαίωση

•    Μη έγκαιρη ιατρική βεβαίωση

Επιπλέον κατά την αναζήτηση μιας ιατρικής βεβαίωσης καταγράφονται ο χρήστης, ο κωδικός της ιατρικής βεβαίωσης και η ημερομηνία της ενέργειας έτσι ώστε σε περίπτωση πλαστογράφησης να μπορούν να εντοπιστούν οι εμπλεκόμενοι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top