Μητσοτάκης: Άνοιξε η πλατφόρμα για τους 25-29, εμβολιαστείτε

Ανοίγουν πάνω από 400.000 νέα ραντεβού για τα mRNA και το Johnson

Όσα είπε ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας για τον εμβολιασμό πολιτών 25 – 29 ετών (9/6)

Κάλεσμα στη νέα γενιά να κλείσει το ραντεβού της για τον εμβολιασμό έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή το άνοιγμα της πλατφόρμας για τους 25 έως 29 ετών και με τα τρία διαθέσιμα εμβόλια Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson.

«H πλατφόρμα για όλα τα εγκεκριμένα εμβόλια για τις ηλικίες 25-29 έχει ανοίξει. Το εμβόλιο προστατεύει εμάς, τους αγαπημένους μας, όλη την κοινωνία. Κλείστε το ραντεβού σας», αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υπενθυμίζεται ότι τις επόμενες μέρες θα ανοίξει και η πλατφόρμα για τους 18 έως 24 ετών, κάτι που σημαίνει ότι σύντομα θα ανοίξει και η συζήτηση για τις διευκολύνσεις στους εμβολιασμένους.

emvolio.gov.gr: Ανοίγουν σήμερα όλα τα εμβόλια για τους 25 - 29 ετών

Τα όποια «προνόμια» αποφασιστούν, πάντως, αναμένεται να ισχύσουν μετά το καλοκαίρι.

Έρχονται διευκολύνσεις στους εμβολιασμένους σε εστιατόρια, σινεμά, θέατρα

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε χθες κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας το 23,7% των Ελλήνων έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου. Δηλαδή, είμαστε ακόμη μακριά και από τον πρώτο στόχο, του εμβολιασμού του 50% των πολιτών.

Προνόμια εμβολιασμένων: Η αποκάλυψη του Star για τα κίνητρα που θα δοθούν

Ο κ. Κικίλιας ανάφερε ότι από σήμερα ανοίγουν και 420.300 καινούργια ραντεβού για τους συμπολίτες μας με τα εμβόλια των εταιρειών Pfizer/BioNTech, Moderna και Johnson & Johnson.

Τα 240.000 αφορούν το εμβόλιο της Pfizer, τα 96.300 της Johnson & Johnson και τα 84.000 το εμβόλιο της Moderna.

Εξάλλου, στο τέλος Ιουνίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των κατάκοιτων πολιτών με τομονοδοσικό εμβόλιο της Johnson and Johnson, ο οποίος θα γίνει με τη συμμετοχή ιδιωτών γιατρών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top