Τρία self test για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο από τη Δευτέρα 7 Ιουνίου

Για ποιες εβδομάδες θα προμηθευτούν τα self test οι δημόσιοι υπάλληλοι

Βήμα -  βήμα η διαδικασία για να κάνετε το self test.

Από τη Δευτέρα 7 Ιουνίου έως την Παρασκευή 12 Ιουνίου οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο θα μπορούν να προμηθευτούν τρεις νέους αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους (self test) σε συνέχεια της εφαρμογής του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου  στο σύνολο των υπαλλήλων του Δημοσίου, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο  Εσωτερικών.   

Self test: Για ποιους είναι δωρεάν - Τι ισχύει για τους εργαζόμενους

Οι συγκεκριμένοι αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι αφορούν στις εβδομάδες 7 - 12 Ιουνίου,  14 - 21 Ιουνίου και 21 - 27 Ιουνίου.

Self test: Εξετάζεται η κατάργησή τους για τους πλήρως εμβολιασμένους

Επισημαίνεται ότι βρίσκεται σε ισχύ, για τους υπαλλήλους εκείνους που παρέχουν τις υπηρεσίες τους με φυσική παρουσία στον τόπο εργασίας τους και δεν εργάζονται με τηλεργασία, η υποχρέωση διενέργειας αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου έως και 24 ώρες πριν από την πρώτη ημέρας της εβδομάδας που ο εργαζόμενος παρέχει την εργασία του με φυσική παρουσία. 

Self test: Πώς δηλώνουμε το αποτέλεσμα στο ΕΡΓΑΝΗ και το self-testing.gov

Οι εργαζόμενοι στον Δημόσιο Τομέα μπορούν να υποβάλλονται και να δηλώνουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr το αποτέλεσμα του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης μέχρι το τέλος της κάθε εβδομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι η προμήθεια των αυτοδιαγνωστικών ελέγχων (self test) πραγματοποιείται δωρεάν από τα φαρμακεία με την επίδειξη του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.) και της αστυνομικής ταυτότητας ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου ταυτοποίησης.

Εναλλακτικά στον δωρεάν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο οι εργαζόμενοι  δύνανται να επιλέξουν τη διεξαγωγή διαγνωστικού ελέγχου (rapid test ή PCR test) από επαγγελματία υγείας είτε δωρεάν σε δημόσια δομή στην οποία παρέχεται η σχετική δυνατότητα είτε με δική τους επιβάρυνσή σε ιδιωτική δομή
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top